31 Mart seçiminde sandık görevlilerine verilecek ücretler belli oldu 31 Mart seçiminde sandık görevlilerine verilecek ücretler belli oldu
Meclis kürsüsünde 1893 ve 1683 tarihli üç harita gösteren Zozani, haritaları isteyenlere çerçeveletip göndereceğini söyledi.

Gösterilen haritaların 1890 yılından sonra siyaseten yapıldığını iddia eden Halaçoğlu, Hakkari'de yapılmış arkeolojik kazıda Türk mezar taşları olduğunu belirterek, tabletten gösterdi.

KÜRDİSTAN ANADOLU'DA DEĞİLDİR

MHP'li Halaçoğlu, sataşma olduğu gerekçesiyle yeniden söz alarak, tarihle yüzleşmenin kolay olmadığını ifade etti. Birtane'nin kendisini 'faşist ve ırkçı' olarak nitelendirdiğini, ancak kendisinin hiçbir zaman ırk taraftarı olmadığını ve ülkede yaşayan herkesi vatandaş olarak nitelendirdiğini, aynı hukuk içinde değerlendirilmesi gereğini ifade ettiğini kaydeden Halaçoğlu, 'Bana ırkçı ve faşist diyenler bunu bizzat kendileri yapıyor. Ben 'her şey ve herkes Türktür, Türk kalacaktır' demedim. Kürtler ve Kürdistan yok demedim, Kürdistan Anadolu'da değildir' görüşünü kaydetti.

ZENDERLİOĞLU BEN KÜRDÜM KÜRDİSTANLIYIM

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise Meclis'e Kürtçe bilen stenograf atanması, kurumlarda Kürtçe uzmanları çalışmasını talep ettiklerini ifade ederek, 'Ben Kürdüm, Kürdistanlıyım. Türkler hangi hakları sahipse, Kürtler de aynı haklara sahip olmalı' diye konuştu.

BALUKEN HERKES BU COĞRAFYADA VARDI VE TARİHİN BİR PARÇASIDIR

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TTK Başkanı Metin Hülagü'nün 'Bir Türk gerçeği varsa bir Kürt gerçeği de var, bunu inkar etmenin anlamı yok. Anadolu'ya geldiğimiz zaman burada Kürtler de vardı. 1071'de gelmişiz Anadolu'ya, geldiğimizde Kürtler de bu coğrafyada vardı, yani aynı zamanda Türk tarihinin bir parçasıdırlar, dışlamanın anlamı yok' dediğini belirterek, tartışmalara noktayı koyduğunu söyledi.