Tayvan’dan yola çıkarak çeşitli ülke ve şehirleri gezen Tayvanlı Lee, Bitlis’te tarihi ve manevi mekanları ziyaret etti. Feyzullah el-Ensari Hazretleri Türbesi’ni gezerken büyük bir manevi huzura eriştiğini belirten Lee, İslam ile tanışarak Müslüman olmak istediğini ifade etti.
Alemdar Camii imamı Tahir Uçar’ın rehberliği ile Kelime-i Şehadet getiren Lee, Müslüman olup, ismini Ali olarak değiştirdi. İslam ile tanışarak Müslüman olduğu için büyük bir mutluluk ve huzur hissettiğini dile getiren Lee, Tahir Uçar’a teşekkür etti.
Müslüman olan Tayvan vatandaşı Lee’nin ismini Ali olarak değiştirdiklerini ifade eden Alemdar Cami imamı Tahir Uçar, bir kişinin daha Müslüman olmasında rehberlik ettiği için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Uçar, “Tayvan’dan Bitlis’e gelen Lee kardeşimiz Feyzullah Ensari’nin metfun olduğu mübarek zatı ziyaretinde İslam dinine girme arzusuyla geldiler. Kendi hür iradesiyle hiç bir baskı altında kalmadan Müslüman oldu. Biz de Kelime-i Şehadet’i getirerek İslam dinine giren kardeşimizi kucaklamış olduk.” diye konuştu.