Losev

Tatvanlı öğrencilere hikaye ve roman kitabı desteğinde bulundular

Videoyu Aç Tatvanlı öğrencilere hikaye ve roman kitabı desteğinde bulundular
A
a

Tatvan ilçesinden uzun yıllar önce ayrılarak İstanbul'a yerleşenler, öğrenci olan hemşehrilerine hikaye ve roman kitabı desteğinde bulundular.

Tatvanlıların kurmuş olduğu "Aynı bahçenin çocuklarıyız biz" grubu öncülüğünde başlatılan kampanya sayesinde toplanan kitaplar, Tatvan ilçesinde ihtiyaç duyulan okullara ulaştırıldı. Kampanya kapsamında ilk etapta toplanan kitaplar ilçe merkezinde bulunan 4 okula teslim edildi. Köyler başta olmak üzere kitap ihtiyacı olan diğer okulların da bu ihtiyaçlarının giderilmesi için kampanya devam ediyor.

Düzenlenen kitap toplama kampanyası ile ilgili bilgi veren "Aynı bahçenin çocuklarıyız biz" grubu üyesi Ali İhsan Önen, Tatvan'dan her ne kadar uzaklarda olsalar da hiçbir zaman Tatvan'a uzak kalmadıklarını söyledi. Uzun yıllar önce ilçeden ayrılmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Önen, "Bizler her ne kadar uzun yıllardır memleketimiz Tatvan'dan uzakta yaşıyor olsak da bizler aynı bahçede büyüyen Tatvan'ın çocuklarıyız. Tatvan'ımız için nasıl bir yardımımız dokunabilir fikri içerisinde kitap toplama kampanyasını düzenledik. Başlatmış olduğumuz bu kampanyanın ilk meyveleri olan kitapları da ilçemize ulaştırdık. İnşallah bu kampanyamız her geçen gün büyüyerek devam edecek. Amacımız okul ve öğrencilere daha çok kitap kazandırmaktır. İnşallah bizler şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu amaçla çalışma yürüteceğiz. Bu vesile ile başlatmış olduğumuz bu kampanyada bizlere her türlü desteği veren ve bizleri yalnız bırakmayarak öğrencilerimizin hayatında önemli bir yer alacak olan kitap kampanyasına katkıda bulunan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlçeye gönderilen kitaplar, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ve grubun Tatvan'daki gönüllülerinden olan Ferhan Çelebi tarafından belirlenen okullara teslim edildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.