Losev

Tatvanlı esnaftan örnek davranış

Videoyu Aç Tatvanlı esnaftan örnek davranış
A
a

Tatvan ilçesindeki bir esnaf yoğun kar yağışı ve soğuk havalar nedeniyle sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kendi imkanlarıyla ilçenin farklı yerlerine yiyecek ve su bırakıyor.

Amacının özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlandıkları için sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına bir nebze olsun yardımcı olmak olduğunu belirten Aytaç Orak, bu anlamda Tatvan’da kışın başlamasıyla birlikte kendi imkanlarıyla ilçenin farklı yerlerine yiyecek bıraktığını söyledi.
 
Elverişsiz hava şartları ve soğuk havalar nedeniyle çoğu sokak hayvanlarının doğada yiyecek bulmakta zorlandığını bu yüzdende aç kaldığını anlatan Orak, “Bu nedenle kendi imkanlarım dahilinde sokak hayvanları için ilçenin belli yerlerine yiyecek ve su bırakıyorum. Ayrıca çarşı esnafına ve vatandaşlara da yine teşvik olması için imkanlar dahilinde hayvanlar için ücretsiz kuru gıda bırakıyorum. Tüm insanların ortak yaşam alanlarını paylaştığı küçük dostlarımıza daha duyarlı olmaları ve onları görmemezlikten gelmemelerini diliyorum. Bu anlamda kapımızın önüne koyacağımız bir kap su ve yiyecek bu sevimli dostlarımızın bu kış şartlarında bir nebze olsun hayatta kalmalarına yardımcı olacaktır. Bu konuda duyarlı olmak bizim insani görevlerimiz arasında olmalıdır. İnşallah bu konuya biraz duyarlılık gösterecek olursak dili olmayan bu hayvanlara en büyük iyiliği yapmış olacağız.” Diye konuştu.
 
Aytaç Orak ayrıca, kedi yada köpek sahiplenmek isteyen vatandaşların ilçenin Saray Mahallesi Ordu Evi Caddesi üzerinde bulunan Petshop dükkanına başvurması durumunda barınaklarda bakılan kedi yada köpeklerin sahiplenilmesi konusunda yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.