Losev

Tatvanlı Esnaflar Avrupa Fuarlarını Gezecek

Videoyu Aç Tatvanlı Esnaflar Avrupa Fuarlarını Gezecek
A
a

Bitlis’İn Tatvan İlçesindeki Esnaflar, Tatvan Esnaf Ve Sanatkarlar Odası (Teso) İle Premier Turizm Sanayi A.Ş. Tarafından, Kosgeb Destekli Olarak Yapılan Protokol Kapsamında Dünyanın Dört Bir Yanındaki Fuarları Gezme İmkanı Bulacak.

Tatvan ilçesindeki esnaflar, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO) ile Premier Turizm Sanayi A.Ş. tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından destekli olarak yapılan protokol kapsamında dünyanın dört bir yanındaki fuarları gezme imkanı bulacak.

Yapılacak olan fuar turları için Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO) ile Premier Turizm Sanayi A.Ş. tarafından, KOSGEB destekli olarak yapılan sözleşmede, TESO’ya kayıtlı Tatvan esnafları için yurt dışındaki fuarlara katılma imkanı sağlandı. Esnaflar için sağlanan yurt dışındaki fuar gezilerinin yüzde 60’ının KOSGEB tarafından desteklendiğini belirten TESO Başkanı Emrullah Tekin, üyelerinden yurt dışındaki fuar gezilerine katılmak isteyenlerin odalarına kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söyledi. Yapılacak olan yurt dışı ve fuar gezilerinde kontenjanın sınırsız olacağını ifade eden Tekin, “KOSGEB tarafından desteklenen yurt dışı fuar gezileri için, Premier Turizm A.Ş. ile yaptığımız protokol sözleşmesi gereği, odamıza kayıtlı üyelerimiz yurt dışındaki fuar gezilerine katılma imkanına sahip olacaklardır. Tur gezisinin yüzde 60’lık oranını KOSGEB karşılıyor. Katılmak isteyen esnaflarımız geniş bilgi almak için ve kayıt yaptırmak için odamıza müracaat edebilirler. Amacımız, ticaretin yurt dışındaki farklı ülkelerde nasıl sağlandığını ve oralardaki yaşam standartlarını esnaflarımızın da görmesini sağlamaktır” dedi.

Yurt dışı gezilerinde öncelikle Avrupa ülkelerine tur düzenleyeceklerini planladıklarını belirten Premier Turizm A.Ş. Genel Müdürü Tolga Dinç ise, Avrupa ülkeleri gezisi sonrası dünyadaki diğer ülkelere de tur düzenleyeceklerini söyledi.

Düzenleyecekleri turlarda 40 ile 50 kişilik guruplar oluşturmayı hedeflediklerini belirten Dinç, “Bu protokol sözleşmemiz gereği, tur organizasyonumuz 36 ay sürecek. Bu süre zarfında katılmak isteyen Tatvan esnafları müracaatlarını TESO’ya yaptırabilirler. 40-50 kişilik guruplarla her bir tur 5 ile 10 gün arasında sürecek” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.