Losev

Tatvan Tuğ Ortaokulu Öğrencileri Yazıyor

Videoyu Aç Tatvan Tuğ Ortaokulu Öğrencileri Yazıyor
A
a

Tatvan’ın en kalabalık ve büyük okullarından biri olan Tuğ Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri birlikte klasik gazete, dergi formatından sıyrılarak çalışmalarını internet ortamında sergilemeye başladı. Yaklaşık 2 ay önce başlayan bu serüven son hızla devam etmektedir.

Yazıların hemen hemen tamamını öğrencilerin yazdığı, yazdıklarını kendi arkadaşlarının ve başka okuyucularının eleştirilerine açan genç yazarlar geleceğin yazarı, ressamı, bilim adamı olma yolunda adım adım ilerliyorlar.

Kelime Havuzundan seçerek yazıyorlar

Öğrencilerin edebi yazıları birbirinden alakasız 8-10 farklı kelime bir biriyle ilişkilendirerek ve bu kelimeleri kullanarak yazdığı yazılar özellikle büyük ilgi görüyor.  Çocuklar bu kelimelere farklı anlamlar yükleyerek kendi hayal dünyalarında bir yolculuk başlatıyorlar.

Çok yakında öğrencilerin Görsel Sanatlar Dersinde yapmış oldukları resimler ve çizimleri de sitede paylaşacaklarını dile getiren Türkçe Öğretmeni, bu çalışma ile öğrencilerin cesaretlendiğini, gelen yorumlar üzerine yazarken yaptığı yanlışları somut olarak gördüğünü, aslında büyük bir yazar olmak için hep daha çok okumaları gerektiğinin farkına varıyorlar.

 Öğretmenlerin Katkısı Oluyor mu?

Evet, öğretmenlerin de katkısı oluyor. Yapılan yazım yanlışları ve çok belirgin olan anlatım bozuklukları düzeltilip daha sonra yayınlanmasını öğretmenler  sağlıyor. Ayrıca yazılar çoğunlukla kağıda yazılı geldiği için bilgisayar ortamına aktarılması da öğretmenler tarafından yapılıyor.


Kaynak : Bitlis Haber13 / Tatvan

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.