Losev

Tatvan Tokaçlı köyünde PKK’ya ait 60 tonluk bomba imha edildiği iddiası!

Videoyu Aç Tatvan Tokaçlı köyünde PKK’ya ait 60 tonluk bomba imha edildiği iddiası!
A
a

Diriliş postası haberine göre; Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Tokaçlı (Kurtıkan) köyünde eşek, katır ve insan gücüyle taşınarak biriktirilmiş 60 tona yakın patlayıcının imha edildiği belirtildi.

El yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, mayın, RPG7, C4, C3 ve TNT gibi malzemelerin biriktirildiği PKK deposunun imhası sırasında çok sayıda PKK’lininde imha edildiği sırada öldüğü belirtildi.

Alınan bilgilere göre, Kaymakamlık görevlileri ve güvenlik güçlerinin çalışmasıyla başta Tokaçlı olmak üzere civar köylerdeki siviller büyük bir gizlilik içinde boşaltıldı, ardından deponun olduğu Tokaçlı köyüne operasyon başlatıldı. Yapılan operasyona Atak helikopterleri de havadan destek verdi. Güvenlik güçleri abluka altına aldıkları depoyu helikopterlere hedef olarak işaretledikten sonra havadan yapılan tam isabet atışlarla depoda bulunan bütün mühimmat ve depoyu korumakla görevli teröristlerin imha edildiği öğrenildi.

PKK deposunun imhası esnasında kopan gürültünün civar köylerden duyulduğu ve Tatvan’da hissedildiği bildiriliyor.

PKK mühimmat deposunun imha edildiğini haber alan HDP Bitlis Milletvekili Mızgin Irgat ve HDP Tatvan İlçe Başkanı Bedirhan Epözdemir’in Tokaçlı köyüne geldiklerini belirten görgü tanıkları, 3 senedir PKK’nın burayı depo olarak kullandığını anlattılar.

Kaynak : Dirilişpostası

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.