Losev

Tatvan Spor Camiası Başkan Aksoy'a Minnettar!

Videoyu Aç Tatvan Spor Camiası Başkan Aksoy'a Minnettar!
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, göreve geldiği günden bu güne ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine, akademik lige katılan futbol okullarına ve diğer spor dallarıyla uğraşan sporculara yönelik maddi ve manevi desteğini sürdürüyor.

İlçede faaliyet gösteren ve Tatvan'ı farklı futbol liglerinde temsil eden Tatvanspor, Tatvan Sahilspor, Tatvan Gölspor, Tatvan 1514 Spor ve Tatvan Fenerbahçe Spor Okulu Kulüp yöneticileri, teknik heyeti ve oyuncuları Başkan Aksoy'a, futbola yaptığı yatırım ve desteklerinden ötürü teşekkürlerini ilettiler.
 
Tatvan'ın en köklü kulüplerinden biri olan ve bu sezon yeni bir oluşum ile yoluna devam eden Tatvanspor Kulübü Başkanı Orhan Gül, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un sadece belediye başkanlığı döneminde değil, yıllar önce Ankara'da görev yaparken dahi Tatvan'ın spor faaliyetlerine ve Tatvanspor'a sürekli destek olduğunu dile getirerek şu açıklamalarda bulundu.

“Fettah Başkanımıza Tatvan'ın spor faaliyeti ile ilgili bir talebimizi ilettiğimizde hiç bir zaman geri çevrilmedik”
"Tatvanspor 1968 yılından bu yana var olan ve 3. lig görmüş bir takım. Şimdiye kadar Tatvanspor'a sahip çıkan ve gönül vermiş her taraftara, yöneticiye ve sporcuya ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. 2003-2004 yıllarında Tatvanspor kulübünün yöneticisiydim. Bu dönemde takımımızın Van'da düzenlenen grup yükselme maçları vardı ve Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy Ankara'da görev yapmaktaydı. Başkanımız sürekli bizlere telefon yoluyla ulaşarak takımızın bir ihtiyacının olup olmadığını ve takımızın dakika dakika durumunu sorardı. Onun dışında yine 2009 sezonunda Diyarbakır'da oynanan grup yükselme maçlarına gitmiştik, başkanımız yine aynı şekilde bizleri sorar ve bizlere desteğini yinelerdi. Diyarbakır'da düzenlenen grup yükselme maçlarında galip gelmemiz sonucu ikinci etapta Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen karşılaşmalarda mücadele etmek için bulunduk. Başkanımız ile Gölbaşı'nda bir araya geldik, Tatvanspor'a desteğini arttırarak devam ettirdi. Karşılaşmayı beraber takip ettik. Yine aynı şekilde sporcularımız ile samimi bir şekilde sohbet ederek yakından ilgilendi. Şuan kulüp olarak yeni bir yapılanmanın içerisine girdik. Başkanımız halen bizleri soruyor, maçlarımızı yakından takip ediyor ve belediye olarak bizlere desteğini halen sürdürmektedir. Fettah Başkanımıza Tatvan'ın spor faaliyeti ile ilgili bir talebimizi ilettiğimizde hiç bir zaman geri çevrilmedik. Başkanımızın gerçekten Tatvan'daki spor faaliyetlerine faydası fazlasıyla olmuştur. Kendisine ilçe spor camiası olarak minnettarız."

Yaklaşık 40 yıldır Tatvan'da futbol hocalığı yapan ve birçok öğrencisini ülke futboluna kazandıran Vahdet Kaçmaz ise "Tatvan Sahilspor ve Tatvan Fenerbahçe Spor Okulunun hocalığını ve başkanlığını yürütüyor. Kaçmaz da şu açıklamalarda bulundu:
“Özellikle küçük yaş grubundaki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve her birini topluma kazandırmak amacıyla uzun bir süreden bu yana birçok sporcu yetiştirdik. Birkaç sporcumuzu ülke futboluna kazandırdık. Çoğu sporcumuz da üniversitelerin spor ile alakalı bölümlerini kazanarak hayatına yön verdi. Şuan yaklaşık 170 tane sporcumuz bulunmakta. Sporcularımızı fuar alanındaki futbol sahasında çalıştırıyoruz. Bu oyuncularımız Bitlis bölgesinde top koşturmaktadır. Tatvan Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy, Tatvan'da faaliyet gösteren spor kulüplerinin tümüne yapmış olduğu gibi bizlere de maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Oyuncularımızın bir talebi olduğunda veyahut takımlarımızın bir eksiği olduğunda her zaman yanımızda olmuştur. Geçmiş dönemlerde Tatvan'ın spor kulüplerini sürekli takip etmiş ve desteğini hiç bir zaman esirgememiştir. Dolayısıyla Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy'a Tatvan'ın spor faaliyetlerinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi anlamında yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz."
 
Profesyonel anlamda Türkiye'nin büyük futbol kulüplerinde uzun yıllar top koşturarak Tatvan'ın ismini ön plana çıkaran ve şuan ilçede faaliyet gösteren Tatvan 1514 Spor Kulübü Genel Koordinatörü olan Vedat Çoban ise Başkan Aksoy'un destekleri sayesinde birçok gencin spora yöneldiğini ifade etti.
 
Çoban, "Kulüp olarak amacımız Tatvan'da ve çevre köylerde yaşayan çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda doğru yönlendirerek iyi birer sporcu olmalarını sağlamak. Amatör spor kulüpleri sporcu yetiştirmenin temelini oluşturur. Bu anlamda kulübümüz bünyesinde 100 lisanslı oyuncu eğitmekteyiz. Gençlerimizin spora yönelmesine vesile olarak onların kötü alışkanlıklardan da uzak durması konusunda yardımcı oluyoruz. Bir anlamda da gençlerimize sahip çıkıyoruz. 2 yıllık zaman zarfında faaliyetlerimizi sürdürebilme imkânını Tatvan Belediyesine ve Tatvan Kaymakamlığına borçluyuz. Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy gençlerimizin spor ile ilgili kendisine ilettiği her talebe karşılık vermiş ve her zaman spora desteğini açıkça belirtmiştir. Kuruluşumuzdan bugüne kadar bize maddi manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen spora ve sporcuya her zaman destek veren Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy'a, Sayın Murat Erkan'a ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Mehmet Kalender'e teşekkürü bir borç biliriz."
 
Tatvan Gölspor Kulübü Başkanı Nihat Andırman ve hocası Nasır Şengül ise "Akademi Gelişim Liginde Tatvan'ı temsil etmekteyiz. 3 yıla yakın bir süredir bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy'a minnettarız. Başkanımızın spora ve sporcuya verdiği destek sayesinde Tatvan'da amatör spor kulüpleri varlığını sürdürmektedir. Tatvanlı çocuklarımızın kaliteli ve sağlıklı ortamda spor yapmalarını, spor malzemeleri teminini ulaşım giderlerinin karşılanmasını belediye başkanımıza borçluyuz. Bu anlamda birer spor adamı olarak kendisine teşekkür ediyoruz."
 
Uzun yıllar profesyonel anlamda çeşitli kulüplerde oynayan Emrullah Akıntı ise şuan Tatvanspor'da genel kaptan olarak mücadele ettiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu.
"Yıllarca çeşitli kulüplerde oynadıktan sonra ilçemizin en köklü ve sempati duyulan kulübü olan Tatvanspor da gençler ile yeni bir oluşuma gittik. Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy, takım çalışmalarımızda keza hazırlık maçlarında araç, spor malzemeleri ve gıda temini konusunda takımımıza birçok destekte bulunmuştur. Takımımızın isteklerini ve taleplerini hep olumlu karşılamıştır. Ayrıca her fırsatta bizleri arayıp soran, sorunlarımızı dinleyen ve sonuçlandıran başkanımıza Tatvanspor yönetimi ve sporcuları olarak spora olan katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca ilçemizde ihtiyaç haline gelen semt sahalarının yapılmasında da büyük gayretler sarf eden başkanımız bu ihtiyacı yaptığı girişimler sonucu karşılayacak ve bu sorunu çözecek tek yetkili kişidir. Bu konuda kendisine olan güvenimiz sonsuzdur. "
 
8 yıl Kocaeli bölgesinde ve çeşitli Bölgesel Amatör Ligi (BAL) kulüplerinde ter döken Tatvanspor takım kaptanlarından Gökhan Uygun ve Bitlis bölgesinde uzun yıllar mücadele eden Evren Ayyıldız ise, Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un spora ve özellikle futbola olan ilgisinden, desteğinden gayet memnun olduklarını ifade ederek teşekkürlerini ilettiler.
 
Tatvanspor'un eski futbolcularından ve şuan takımın hocalığını üstlenen Bülent Çelik ise Başkan Fettah Aksoy'un her daim sporcuların yanında olduğunu ve yakından ilgilendiğini belirterek "Özellikle gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasına ve spora yönelmesine yardımcı olan, Tatvan'ın spor camiasında önemli başarılar elde etmesine vesile olan ayrıca spora ve sporcuya verdiği destekten ötürü Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy'a canı gönülden teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
 
Her daim sporcu ve spor kulüplerinin yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirten Başkan Aksoy "En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bunun en önemli araçlarından biri de spordur." dedi.
 
Tatvan'ı ülke ve dünya çapında temsil eden ve büyük başarılara imza atan her spor dalına aynı önemi ve desteği verdiklerini kaydeden Başkan Aksoy, "Tatvan Belediyesi olarak spora ve özellikle yerel sporcuya ayrı bir önem vermekteyiz. Futbol olsun, halk oyunları olsun, yakın dövüş sanatları olsun, bisiklet turnuvaları olsun ve diğer spor dalları olsun destek konusunda hiçbir spor dalını ötekileştirmiyoruz. Geçmiş dönemlere bakınca da görebileceğimiz üzere belediye olarak bütün takımlarımıza destek verdik ayrıca bütün sportif faaliyetlerin içerisinde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Belediyemizin imkanları doğrultusunda yapmış olduğumuz maddi desteğin yanı sıra bir çok sporcumuza ve kulübümüze gerekli sponsorları bulmuş ve esnafımıza bizatihi giderek sporcularımıza destek talebinde bulunmuşuzdur. Çünkü bizler sporun insan hayatında ve ilçemizin tanıtımı açısından önemini biliyor ve değer veriyoruz. Bizler her daim ilçemizin sporunu destekledik. Tatvan'a, spora ve sporcuya sadık bütün takımlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. " İfadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.