DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan Sahilinde Tekerlekli Kayak Yarışması Yapıldı

A
a

Tatvan'da, Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tekerlekli kayak il birinciliği yarışmaları yapıldı.

Tatvan'ın Van Gölü sahil kesiminde yapılan yarışlar; yıldız, genç ve büyük kategorilerinde olmak üzere yaklaşık 50 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Yapılan yarışlar sonucunda kendi kategorisinde ilk 4'e giren sporcular, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 18-19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Bitlis ve ilçelerinden gelen sporcuların katılımıyla yapılan yarışlar sonucunda dereceye giren 24 bay ve bayan sporcu Türkiye Şampiyonası'nda Bitlis'i temsil edecek.

Bitlis'in her geçen gün tüm spor dallarında iddiasını arttırdığını belirten Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, kışın bitmesiyle birlikte kış sporlarının da sona erdiğini, bu nedenle kayak yerine yaz sezonunda tekerlekli kayak yarışmalarına katılacaklarını söyledi.

Tatvan'daki sahil kesiminin tekerlekli kayak sporunu yapmaya müsait olduğunu ifade eden Güven, "Tekerlekli kayak spora olan ilgi ilimizde her geçen gün artıyor. İlimizde bu sporun yapılmasına elverişli. Amacımız bu yarışın finalini ilimize almaktır. Bunun içinde görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah şartlar olgunlaşırsa tekerlekli kayak yarışlarının finalini ilimizde yapmak istiyoruz. Biz ilimizde kış sezonunda kuzey disiplini kayak yarışlarını yaparken, yaz aylarında ise bu faaliyeti tekerlekli kayak yarışlarıyla sürdürüyoruz. Bu sporun ilimizde yapılmasında emeği geçen Antrenörümüz Sedat Doymaz'a teşekkür ederken sporcularımıza da başarılar diliyorum" diye konuştu.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da, Tatvan'da yapılan spor dallarının her geçen gün arttığına vurgu yaparak, spor dallarının ve sporcuların Tatvan'da artmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.