Losev

Tatvan Polisinden Anlamlı Destek

Videoyu Aç Tatvan Polisinden Anlamlı Destek
A
a

Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce hazırlanın ve SODES kapsamında yürütülen 'Bana da El Uzat' isimli proje ile Tatvan’da rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören 12-27 yaş arası 45 engelli çocuk ve gence 10 ay boyunca 3 ayrı grupta spor aktiviteleri ile destek verildi.

Projenin sonunda ise Tatvan Polis Kampı'nda düzenlenen programla Down sendromlu, otistik ve bedensel engelli olan 4 çocuğa akülü tekerlekli sandalye ve 5 işitsel engelli çocuğa ise işitme cihazı hediye edildi. 'Biz Sizinle Varız' sloganıyla 10 ay boyunca yürütülen proje kapsamında Down sendromlu çocuk ve gençlere jimnastik, atletizm ve judo, otistik çocuk ve gençlere yönelik yer voleybolu ve atletizm, bedensel engelli olanlara yönelik ise eğitsel oyunlar olmak üzere hafta içi 4 saat spor aktiviteleri yapıldı.

Projede, engelli çocuk ve gençlerin duygusal, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerine olumlu katkı sağlamak, engelli çocukların, başta akranlar olmak üzere diğer insanlarla iletişimi artırmak ve topluma uyum sürecinde polis olarak onların yanında olunması, gençlerin yeni ortamlara uyum sağlama becerilerini geliştirmek, kurulan yakın ve samimi ilişkiler sayesinde gençlerin çevrelerine karşı güvenlerini artırmak, etkinlik sonunda tadacakları başarı duygusu ile de cesaretlenmelerini sağlayarak kendilerine olan güvenlerini pekiştirmek amaçlandı.

Proje ile engelli çocuk ve gençlerin kendilerini rahat hissedebileceği duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri ortam oluşturuldu. Bu sayede çocukların ve gençlerin topluma uyum sağlaması kolaylaştırıldı. Düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Bitlis Il Emniyet Müdürü Saim Işlek, “Hepimiz, dediğim gibi engelli adayı olmakla beraber hiçbir şekilde bu durumda olan bütün evlatlarımızı, insanlarımızı her nerede görürsek görelim onlara destek olmamız, ellerinden tutmamız, yarasını sarmamız yani halini hatırını sormamız, bir omuzunu sıvazlamamız çok önemlidir. Inşallah kazasız belasız ve bu engelleri aşarak tabi engellerimiz el birliği ile gönül birliği ile aşarız. Ama yeter ki engel olmayalım. Hepimiz de birilerinin bu hayatta, hayat akışı içerisinde yaptıkları iş ve işlemler sırasında engeller çıkaranlardan olmayalım, engelleri aşmada yardımcı olalım. Bu evlatlarımıza sıcak bir yuva onlara sarılalım. Onların moral ve motivasyonunu artıralım. Onlarla sıcak temaslar kurduğumuz takdirde, bu çocuklarımızın kısa zamanda ne gibi engelleri aştıklarını ibretle hepimiz göreceğiz.” diye konuştu.

Tatvan Ilçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer de 10 ay boyunca 45 özürlü gence devletin imkanları ölçüsünde SODES projesi kapsamında eğitim verilmeye çalışıldığını belirterek, "Bu süre zarfında şunu fark ettik. Toplum içerisinde dokunulmayı bekleyen çok farklı kesimden insanımız var. Dokununca bunların yüzünde oluşan tebessüm, devlete karşı oluşan sevgi muhabbet, her ne yapmışsak bunların yerini doldurmuş olduğunu, her şeyin olumlu olabileceğini göstermiş oldu. Bugün de yemek ortamında şahit oldunuz. Bu insanlarımız bizim çok kıymetli insanlarımız. Kendilerinin özrü asıl özür değil, asıl insanların kafasında özür olmasın. Bunlar her şey giderilebilir. Faklı şekilde giderilebilir. Biz de bugün 4 tane tekerlekli sandalye vererek özürlü gençlerimizi bir nebze olsun hayata bağlamaya, dışarıya çıkmaya, dolaşmaya, imkan sağlamaya çalıştık. Inşallah bu tip şeyleri farklı kesimlerle beraber farklı projelerle yapması devam eder daha da böyle kapsamlı olur.” şeklinde konuştu.

Engelliler Anrenörü Fatih Uzun ise 45 tane engelliye 10 ay boyunca hem psiko motor gelişim hem bilişsel gelişimlerini, duygusal gelişimlerini sağlamak açısından 4 branşta eğitim verdiklerini ifade etti. Uzun, "Burdaki temel amacımız sosyal ortamdan uzak kalan bu arkadaşlarımızın hem normal insanlarla hem de engelli insanlarla bir araya getirip bir faklarının olmadığını onlara öğretmekti aslında. Çok da güzel egzersizler yaptık onlarla. Hem kapalı alanda hem açık alanda. Biz bu arkadaşlarımızla sadece spor egzersizi yapmadık. Aynı zamanda piknik de yaptık, eğlenceler düzenledik eğlendik.” dedi.

Engelli Annesi Netice Duk, “Bu projeyi hazırlayan herkesten çok çok Allah razı olsun. Çok teşekkür ederiz. Benim çocuğum daha önce hiç çıkmıyordu, milletin karşısına çıkmaya utanıyordu. Bu proje başladı, oraya gidip gelince daha çok açıldı. Çok sevdi. Daha oradan gelmek istemiyordu. Önce gitmek istemiyordu, sonra da gelmek istemiyordu. Çok memnun olduk.” diye ifade etti.

Engelli yakını Hidayet Önder de “Özürlü bir kardeşim var. Tabi özürlü demek doğru bir şey değil. Özürlü asıl bedende değil beyinde olduğunu bunu bilmemiz lazım. Tabiî ki başta il emniyet müdürümüz, ilçemize çok teşekkür ederiz, böyle bir program hazırladılar. Çok olumlu geçti. Örneklerde gördüğümüz gibi çok özgüven duyan çocuklarımız oldu. Bu yüzden kendilerine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.