Losev

Tatvan'lı genç yönetmenden Şeyh Said filmi!

Videoyu Aç Tatvan'lı genç yönetmenden Şeyh Said filmi!
A
a

Bitlisli Sedat Yetkin, yıllar önce evden kaçarak hayalindeki sinema ve oyunculuk işini kurduğu film yapım şirketiyle gerçeğe dönüştüren genç yönetmen şimdide Bitlis'te Şeyh Said filmi için kolları sıvadı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ikamet eden 24 yaşındaki Türkiye’nin en genç yapımcısı ve yönetmeni Sedat Yetkin, henüz 10 yaşındayken çok sevdiği sinema ve oyunculuk hayalini gerçekleştirebilmek için evden kaçarak İzmir’e yerleşti. Uzun yıllar hayalinin peşinden koşan ve bu süre zarfında birçok zorlukla karşılaşan Yetkin’in filmleri aratmayan hayat hikayesinin birinci bölümü o gün başlamış oldu. Küçük yaşta hayalleri uğruna evden kaçan ve televizyonda görüp merak saldığı oyuncular gibi olmak için kendini hiç bilmediği şehirlerin tehlikeli akışına bırakan Yetkin’in hayali, çektiği tüm zorluklara rağmen 14 yıl aradan sonra Bitlis’te kurduğu film yapım şirketiyle gerçek oldu.

HAYALİ UĞRUNA MİMARLIK BÖLÜMÜNÜ TERK ETTİ

Büyükşehirlere gittikten sonra hayatın gerçekleriyle yeni yeni tanışmaya başlayan Bitlisli Sedat Yetkin, tüm olumsuzluk ve zorluklara rağmen gerçekleşmesini çok istediği hayalinin peşini bırakmadı. Bir yandan İstanbul’da özel bir üniversitede mimarlık bölümüne devam eden Yetkin, bir yandan da hem inşaatlarda çalıştı hem de oyuncu olabilmek için çeşitli film şirketlerinin kapısını çaldı. Tek koltukta iki kelle taşıyamayacağını anlayan ve her geçen gün daha da zorluk çekmeye başlayan Yetkin, okul ve oyunculuk arasında bir karar vermek zorunda kalıp bin bir zorlukla okuduğu bölümü 4. sınıfta terk etmek zorunda kaldı. Okulu da terk etmesinin ardından hem aile baskısına hem de çevre baskısına maruz kalan Yetkin’in hayatı düzenlenen kısa film yarışmasıyla bir anda değişti.

ŞEYH SAİD'İN KIYAMI SİNEMA FİLMİ

Sinema filmi hakkında açıklama yapan yönetmen Yetkin; konusundaki filmimizi seçerken Cumhuriyetin ve şuan dünyamızdaki kanayan yara olan sürgün yıllarını anlatan yaşanmış gerçek bir hikayeyi belirtmek istedik. Yazılmış olan bu senaryo Şeyh Said'in kıyamı ile başlıyor. Heyecan dolu sahnelerle devam ediyor. Biz bu senaryoyu yazarken bir anı yada bir günü değerlendirmek için yazmadık.

Bu senaryonun yazım aşaması 1,5 yıl'da tamamlandı. Yaşanmış olan bir olayı konu aldığımız için bilgi sahibi profesörlerle olayı yaşayan kişilerin torunlarıyla birebir iletişim kurarak yazdık ve mekanları teker teker gezdik.

Bu film vizyona gireceği zaman hiç şüphesiz herkes tarafından merakla izlenecektir. Yeter ki destek olsunlar. Bu konuda kendimi çok şanslı buluyorum Şeyh Said gibi büyük ve değerli şahsiyetin hayat hikayesini konu aldığım için.

Filmde oyuncu konusunda ise Türkiye'de sinemaya emek vermiş kalender insanlarla görüşüyoruz ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Ümit ediyorum ki bu büyük hikaye filmi kültür bakanlığımızla beraber icra ederiz. Nitekim çok maliyeti bir proje olduğu için, Kültür bakanlığı sinema işleri genel müdürlüğüne sunmuş olduğumuz projemizin bakanlığımız tarafından desteklemesini ümit ediyoruz.

Amacımız eski yaraları deşmek ve bunun üzerine vazife devşirmek değil, toplumsal barışa çözüm süresine sanatın da katkıda bulunmasını sağlamaktır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.