Losev

Tatvan Fuarı'nda Bitlis’e Havaalanı için imza toplanıyor

Videoyu Aç Tatvan Fuarı'nda Bitlis’e Havaalanı için imza toplanıyor
A
a

48’incisi düzenlenen Doğu Anadolu Tatvan Fuarında, Van Gölü Aktivistleri Derneğinin açmış olduğu stant büyük ilgi görüyor.

48’incisi düzenlenen Doğu Anadolu Tatvan Fuarında, Van Gölü Aktivistleri Derneğinin açmış olduğu stant büyük ilgi görüyor. Özellikle #bitlisehavaalanı istiyoruz adı altında oluşturdukları ‘tag’ büyük ilgi görüyor. Van Gölü Aktivistleri Derneği’nin kurmuş olduğu stantta başlatılan imza kampanyası ilk 2 günde yaklaşık 3 bin imzaya ulaştı.
 
Konu ile ilgili bazı bilgiler veren Van Gölü Aktivistleri Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özel, Havaalanı konusunun kanayan yara haline geldiğini söyledi.
Eskiden uçağa binmenin lüks olduğunu, şimdi ise sıradan olduğunu anımsatan Özel, sözlerine şöyle devam etti:
“Vatandaş havayolu ile seyahat etmenin artık bir lüks olmadığını bir ihtiyaç olduğunu görüyor. Bitlis’e yapılacak olan havaalanı, kentin ekonomisine ve ticari hayatına ciddi bir katkısı olacak. Eşsiz güzelliklere sahip olan Bitlis’in; turizm potansiyelini arttırmasının ve bölgenin kalkınması için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Daha önceden sosyal medyada başlatmış olduğumuz kampanya büyük ilgi gördü. Milletvekilimiz Vedat Demiröz’de kampanyayı imzalayanlar arasındadır. Ve aynı zamanda havaalanı ile ilgileneceğini de söyledi. Bitlis Dernekler Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda İstanbul’da da imza kampanyasını yürüteceğiz, bizlerde Bitlis il merkezi ve ilçelerde stant kurup 10 bin imzaya ulaşmayı planlıyoruz.”
 
“Van Gölü Havzasını, Dünyanın 8. Harikası olarak görüyoruz”
 
Van Gölü Havzasında da temizlik çalışmaları sürdürdüklerini belirten Erdoğan Özel, Yapacakları etkinlikler ile Van Gölü Havzasında kamuoyu oluşup bilinçli toplum ile Van Gölü’nü temiz tutacaklarını söyledi. Van Gölü’ne arıtılan kanalizasyon suyunun boşaltılmasını istemediklerini söyleyen Özel, sodalı suyun kimyasal yapısı bozulmasın. Örneğin Kayseri’de Gaziantep’te deniz yok, bizde niye Van Gölü’ne dökülüyor, bir tane Van Gölü var ve sahip çıkmamız gerekiyor dedi.
 
“Tarihi yapılarımız Ahır ve Samanlık olmasını istemiyoruz”
 
Tarihi yapılarımız ahır veya samanlık oluyor. Van Gölü Aktivistleri Derneği olarak tarihi yapılarımızı yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak için uğraşacağız. Bu şekilde kenti ekonomik açıdan ileri taşıyacağız. Bitlisi merak edip Bitlis’e giden turist aynı gün dönüyor, yapacağımız çalışmalar ile turistleri Bitlis’te tutmayı planlıyoruz.
 
“Siyasetsiz ve şiddetsiz toplum yararına çalışacağız”
 
Gönüllü arkadaşlar ile derneği kurduk. Yaptığımız faaliyetler arasında okuma, temizlik, yeşillik ve çevre, yani toplum yararına olan konularla ilgileniyoruz o yüzden “siyasetsiz ve şiddetsiz toplum” yararına çalışacağız.
 
Son olarak Bitlislilerden kampanyaya destek isteyen Özel, Fuar alanına gelen hemşerilerimizi #bitlisehavaalanı sloganıyla kurduğumuz standımıza uğramalarını, gelemeyen kişilerinde Change.org’dan ve sosyal medyadan kampanyamıza destek vermelerini beklediklerini anımsattı.
Kaynak : Bitlis Press

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.