Losev

Tatvan ESO'nun Girişimcilik Kursu başladı

Videoyu Aç Tatvan ESO'nun Girişimcilik Kursu başladı
A
a

Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası (TESO), KOSGEB işbirliğiyle açılan uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu başladı.

Tatvan Halk Eğitim Merkezinde girişimci adaylara yönelik açılan ve 180 kişinin faydalanacağı uygulamalı girişimcilik eğitiminin ilk etabı bu gün itibariyle başladı.
17 Mart’a kadar devam edecek olan eğitimler kapsamında kursiyerlere girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik, pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında eğitimler verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor.

Başlayan kursa ziyarette bulunarak kurs ile ilgili konuşan Tatvan Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emrullah tekin ‘’Eğitimi başarıyla tamamlayıp belge alan kursiyerlerin iş planlarını hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin TL’lik sabit yatırım desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 150 bin TL’lik yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklar. Girişimcilik kursumuzun toplamda 180 kişiden oluşuyor. Üç etap şeklinde verilecek olan eğitimlerin birinci etabını bu gün itibariyle başlatmış durumdayız. Kursiyerlerimize bilgi, birikim ve fikirlerimizi paylaşmak adına bu gün kendilerinizi ziyaret ettik. Kendilerine yeni kuracakları iş hayatında başarılar diliyorum.’’ Diye konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.