Losev

Tatvan Eğitim Kültür ve İnsani Hakları Derneği Açıldı

A
a

Anadolu Platformu bünyesi altında,Tatvan Eğitim Kültür ve İnsani Hakları Derneği kısa adı Tek –Der olan bir dernek açıldı.

Derneğin açılış Tatvan Kız Meslek Lisesi salonunda yapılan programla yapıldı.Programa Araştırmacı –Yazar Ramazan KAYAN  konuşmacı olarak katıldı.Programa ilgi yoğundu.Kur’an’ı Kerim ve mealinin okunmasından sonra Tek Der başkanı Fırat KIRANŞAL bir açılış konuşması yaptı.
 
KIRANŞAL, konuşmasında bireysel ve sosyal sorumluluklarımızın farkında olan Müslümanlar olarak Tatvan’da böyle bir derneği açmaya karar verdik.Değişen dünya şartlarında değişmeyen sorumluluklarımızın bilinciyle yola koyulduk.Sorumluluğumuz ağır ve yolumuz uzundur.Ateşten gömlek giyip bu yola çıktık.Yüreğimiz kor ateş gibi yanıyor.Dünyada ve çevremizde yaşananlara hem insani olarak hem de İslami olarak sessiz kalamayız.Böyle bir gecede bizleri yalnız bırakmayıp programa katılanlara teşekkür ederim.dedi.Daha sonra  Anadolu platformu tanıtan bir slayt izlendi.
 
Programda Araştırmacı –Yazar Ramazan KAYAN Bir Konuşma Yaptı.

Dernekler bizim için sadece dernek değildir.Dernek bizim için derttir.davadır,direniştir ve mücadele alanlarıdır. Bugün yeni birederneğin açılışına şahitlik ediyoruz.Dün Erçiş’te bir dernekteydim.Van depreminde Başak Der başkanı Gültekin kardeşimiz çalışma halinde iken emaneti sahibine teslim ettiği görüyoruz.Dernek deyince aklıma bu manzara geldi.Allah bize de böyle bir çalışma içindeyken ölüm nasip etsin.Diğer taraftan Aliye İzzet Begoviç aklıma geldi.Genç Müslümanlar  diye bir dernek kurup ,Bosna  direnişine destek vermek istiyorlar.Çalışmalar yapılırken sık sık baskılar ve tutuklamalar meydana geliyor.Aliye tutuklu olduğu bir zamanda arkadaşları bir gece geç saatlere kadar dernekte çalışmalar yapıyor.  O sırada kapı çalınıp içeriye cezaevinde salıverilen Aliye İzzzet giriyor.Evine uğramadan dava arkadaşlarını  ziyaret ediyor.
 
KAYAN, zaman mekan değişse de bizlerin sorumlulukları değişmez.Allah insanı eşrefi mahlukat olarak yarAttı.Bizim yürüyüşümüz  kutlu  ve şerefli bir yürüyüştür.Değişen zamanla birlikte savrulan ,tekleşen ve sessizleşen insanlarımız oldu.Bunun yanında değişen zamana rağmen tutunan,ve mücadele eden insanlarımız var.Her şeye rağmen mücadeleyi bırakmayanlar  var .Bu önemli bir duruştur.Sorumluluklarımızın farkında olmak hayati önem taşır dedi.
 
Küresel ifsada karşı evrensel sorumluluklarımıza dönmeliyiz.Evet, bu küresel trajedilerin pasif izleyicileri olamayız.Bizi bir şekilde seyirce kalmaya ikna etmeye çalışıyorlar.Fakat bize düşen ulvi amaçların fedaisi olmaktır.Kur’an bizi nasıl konumlandırıyor bakalaım.
“Siz insanlar için çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırsınız…”  (Al-İmran 110)
Kötülüğü kanıksamış, kötülükle övünen bir dünyanın akıbetinden korkulur. İşte burada görev iyilere düşüyor.İyiliği sürdürebilmenin, kötülüğe karşı durabilmenin sırrı ise şu kelimeler de saklı olduğunu düşünüyorum dedi
Aşkınlık,Arınmışlık,Adanmışlık.
 
Aşkınlık: Toprağa takılı kalan insan ruhunu ıskaladı. Kutsallarını, değerlerini dumura uğrattıkça insanın çamurlaşma süreci hızland. Fizik dünyanın verileri ile yetinen birey öteler ötesinden koptu.Bu kopuş yok oluşa kapı araladı. Çözüm, sosyal başarılar, somut sonuçlarla kendini sınırlamadan, sonsuz güzelliklere ve sınırsız nimetlerle odaklanmaktır.
Dünyevileşmeyi durdurmadan, duruşumuzu koruyamayız. Değerlerimizi taşıyamayız.Doğrularımızın mücadelesini uzun soluklu sürdüremeyiz.Modern dünyanın grafikleri, göstergeleri, anketleri, rakamları, puanları bizim gerçekliğimiz yansıtamaz, taşıyamaz, gösteremez.Biz müteal olana yaslanmalıyız. Aşkın olanda karar kılmalıyız.
 
Arınmışlık;:Biz tevhid ile arımadan, takva ile donanmadan ne Hakk’ın temsilcisi ne de hakikatın tebliğcisi olabiliriz. İç dünyasında bir temizlik hareketi gerçekleştirmeyenler, dış dünyada sürdürecekleri iyilik projeleri karşılık bulamayacaktır. Islah hareketi ancak salihler eliyle sürdürülebilir.Önemli olan İslami kalitemizdir. İnsani damarımızdır.Vahiyle arınan temiz ellere, Allah yeryüzünü tevdi edecektir.
 
Adanmışlık;Kendini önceleyen ve sadece kendisi için yaşayanların kimseye verecek bir şeyi kalmamış demektir.Başkası için yaşama erdemini kuşananların eli ile dava yürüyecektir.Şayet bizde; anlam, yorum, birikim, donanım, deneyim, bilgi, beceri, başarı, analitik düşünce, stratejik derinlik gibi zenginlikler var, adanmışlık ruhu, fedakarlık bilinci oturmamışsa bir rüzgar estirmeyiz, yeni çığırlar açamayız.Hasbilik, harbilik, kalbilik olmadan hesapçılıktan, fırsatçılıktan, çıkarcılıktan, bencillikten nasıl kurtulabiliriz?.Aşk için, Azim için,Aksiyon için,Adam olmak için, adanmışlık şarttır.
 
Ramazan KAYAN davet bilincimizi kaybetmeden mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söyledi.Türkiye’de yapılan bir ankette göre yüzde yirmilik bir kesim namaz kılıyor.Yani Türkiye’de yüz kişiden seksen kişi  namaz kılmadan,Allah tanımadan ,Allah’a kulluk bilinciyle yaşamadan ölüyor.Allah bunun hesabını bizlerden sorar dedi.İnsanlar cehennemi bir yaşamın kıyısında yaşıyor.Bu insanların tebliğe ,davete ve özgürlüğüne ihtiyacı var.Diri diri yakılan ,kimyasallara öldürülen,soğukta donarak ölen,açlıktan  ölen insanların hesabın veremeyiz.Yanı başımızda yaşanan Suriye savaşı bizim için bir ensar olma fırsatıdır.Mısır bizim için bir mekteptir.Adevviye meydanı bizlere onurlu olmayı ,dik durmayı mücadeleyi ve direnişi öğretti.Esma  bu meydanda bizlere muallim oldu.Bizler tekrar insanlığın kurtuluşu için dirilmeli,düştüğümüz yerden kalkmalı  ve insanlığa daveti götürmeliyiz.Bundan başka da yolumuz ve kurtuluşumuz yok dedi.

Kaynak : Bitlis Haber13 / Sinan KIRANŞAL

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.