Losev

Tatvan Devlet Hastanesinde kısırlık tedavisi için çalışmalar yapılıyor

Videoyu Aç Tatvan Devlet Hastanesinde kısırlık tedavisi için çalışmalar yapılıyor
A
a

Tatvan Devlet Hastanesinde kurulan tahlil cihazları sayesinde bölgedeki kısırlık oranının önüne geçilmesi planlandığı belirtildi.

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, hastaneye Bitlis bölgesinde bulunmayan Tam Otomatik Sperm Analiz Cihazı (Spermiogram) kazandırılarak bu alarda hizmet verilmeye başlandı.

Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Özgür Paşa, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu cihaz sayesinde daha önce manuel olarak yapılan analiz işleminin otomatik olarak ve daha objektif olarak yapılabildiğini belirtti.

Verilen hizmetin erkeklerde kısırlık sorunlarının tespiti ve tedavisi açısından önem taşıdığını ifade eden Paşa, şunları kaydetti: 

"Spermiogram, sperm analizi, sperm tahlili, meni tahlili, semen analizi olarak da adlandırılır. Bu test sperm sayısını, şeklini ve hareketini değerlendirmeye yönelik bir testtir. Bilgisayar yardımlı olan spermiogram, erkek üreme potansiyelinin değerlendirilmesinde yapılan en önemli laboratuvar testidir. Cihaz tam otomatik olduğu için objektif sonuçlar elde edilmektedir. Bitlis bölgesinde başka yerde bulunmayan bu cihaz en yakın olarak Van, Batman ve Diyarbakır'da bulunmaktadır. Bu cihazın varlığı sayesinde objektif sonuç elde etmek isteyen hastalar çevre illere gitme zahmetinden ve bunun getireceği zaman kaybı ile maddi külfetten kurtulmuş olacaklar."

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.