Losev

Tatvan Devlet Hastanesi'nde ilk kez anjiyo ameliyatı yapıldı

Videoyu Aç Tatvan Devlet Hastanesi'nde ilk kez anjiyo ameliyatı yapıldı
A
a

Tatvan Devlet Hastanesi, Türkiye genelindeki ilçe devlet hastanelerinde yapılamayan anjiyo ameliyatlarını yapmaya başlayarak bir ilke imza attı.

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi, Kardiyoloji Uzmanı Yaşar Akay, bütün hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Bugün 400 yataklı hastanede artık anjiyo ameliyatı da yapmaya başladıklarını belirten Akay, şunları söyledi: 

"İlk gün olması ve hastane personelinin daha öncesinde bu alanda tecrübesinin olmamasına rağmen 9 başarılı ameliyat gerçekleştirdik. Bu bizim için çok iyi bir rakam. Yaptığımız anjiyoların 3'ünü hastalarımızın isteği üzerine koldan, diğerlerini ise kasıktan yaptık. Bu hastalarımızdan biri Mutki ilçemizden kalp krizi ile geldi onu aldık, damarları tıkalı olan 3 hastamıza da stent taktık. Tüm hastalarımızın genel durumu gayet iyi, inşallah en kısa sürede taburcu olacaklar. Kollarından anjiyo işlemi yapılanlar ise 4 saatlik gözetimin ardından taburcu olabilecek, diğerleri ise takip amaçlı bir gün bekletiyoruz. Bu anjiyo Bitlis için bir ilk inşallah bundan sonra devamı gelecek. Gerçekleştirdiğimiz bu ameliyatlar sayesinde Bitlis sağlık alanında 20 yıl ileriye gitmiştir."

Anjiyo ameliyatına giren Malazgirtli 5 çocuk babası 42 yaşındaki Sadık Ürün ise böyle bir hizmetin Tatvan'da verilmeye başlamasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Daha öncesinde bu ameliyatlar için büyük şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren Ürün, Tatvan'da bu hizmetin verilmeye başladığına şahit olduktan sonra sevinç gözyaşları döktüğünü söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Kalp krizi şüphesi ile hastaneye başvurduğunu anlatan Ürün, "Sağ olsunlar tüm doktorlarımız benle çok ilgilendiler. Bunların emeklerine de teşekkür ederim. Tabi ki bizler bu ülkenin vatandaşları olarak hayatlarımızı hekimlerimize emanet ediyoruz. Bu anlamda onlara güvencemiz sonsuzdur. Böyle bir hizmetin bölgemizde verilmeye başlamış olması bizleri çok çok mutlu etti. Bizlerin bu büyük nimetlere sahip çıkması gerek. Gerçekten bu gün büyük şehir hastanelerinde yapılabilen bir işlemin artık bölgemizde yapıldığını gördükten sonra gözlerim yaşardı. Bunun içinde vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Anjiyo ameliyatı olan diğer bir hasta Zemile Kardaş de sağlık durumunun çok iyi olduğunu anlatarak, bu imkanların sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.