DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan Damla Derneği Soma’da Hayatını Kaybedenleri Unutmadı

Videoyu Aç Tatvan Damla Derneği Soma’da Hayatını Kaybedenleri Unutmadı
A
a

Semerkand Vakfı ve Tatvan Damla Derneğince Soma’daki maden faciasında vefat eden kazazedelerin hayrına bağışlanmak üzere Tatvan Yaşam AVM önünde halka nohut ve tavuklu pirinç pilavı dağıtıldı.

1500 kişiye dağıtılan pilav için Tatvan Damla Derneği Vakıf Başkanı Celal ACAR’ın verdiği demeçte ;

 ‘’Her şeyden önce Soma’da vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına Sabr-ı celiller diliyorum.   Van’da yaşanan deprem sonrası nasıl doğusuyla batısıyla tüm Türkiye tek bilek ve tek yürek olarak yaraları sarmaya çalıştıysa, Soma’daki faciada da yine tek bilek ve tek yürek olarak vefat eden kardeşlerimizin acılarını paylaşmıştır.

Facianın yaşandığı ilk günden itibaren gerek devletimiz gerekse hayırsever vatandaşlarımız gerekli duyarlılığı gösterip yapmış olduğu  yardımlarla da ailelere bir nebze olsun maddi katkıda bulunarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmıştır. Bizlerde Semerkand Vakfı ve Tatvan Damla Derneği olarak Soma’da vefat eden  kardeşlerimize Dernek binamızda Mevlit’i Şerif düzenledik ve ardından okunan Hatm’i Şeriflerin bağışlanması sonucu ruhlarına Fatihalar ihsan ederek hazırlanan 1500 kişilik pilavı halka ücretsiz olarak dağıttık. Böylece şehitlerimizi unutmadığımızı hatırlatıp, ülkemizin doğusundan manevi destek olmak istedik. ‘’


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.