Losev

Tatvan’daki STK’lar barış ortamının oluşturulmasını istediler

Videoyu Aç Tatvan’daki STK’lar barış ortamının oluşturulmasını istediler
A
a

Tatvan ilçesindeki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, yaptıkları açıklamalarla ülke genelindeki gergin ve çatışma ortamının durdurulmasını ve bir an önce barış ortamının sağlanmasını istediler.

Ülke genelinde devam eden çatışma ortamının herkeste derinden üzüntü ile büyük kaygılar yarattığını ve ülkenin kan ağladığını belirten TSK’lar, bağımsız olarak yaptıkları basın açıklamalarında, halkın iradesinin barış ve çözümden yana olduğunu kaydettiler.
 
Barış ortamının bir an önce oluşturulmasını istediklerini belirten Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan yaptığı açıklamada, ülke genelinde devam eden çatışma ortamının herkesi derinden üzdüğünü ve büyük kaygı yarattığını, halkın iradesinin çözüm ve barıştan yana olduğunu, tüm siyasi partilerin bu sorumluluğu taşımaya ve biran önce bir araya gelerek ülkenin içinde bulunduğu çatışma ortamından çıkması için gereken hassasiyeti göstermelerini istediklerini söyledi.
 
TATSO Başkanı Dağdağan, “Hayatının baharında gencecik canlarımızı her gün toprağa veriyoruz. Ölen kim olursa olsun, dili, ırkı, mezhebi, kimliği ne olursa olsun, ölümlere karşıyız. Öncelikli konumuz barış ve huzur ortamının biran önce tesis edilmesidir. Halkın iradesi çözüm ve barıştan yanadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi partileri bunun sorumluluğunu taşımaya, biran önce bir araya gelerek ülkemizin içinde bulunduğu çatışma ortamından çıkması için gereken hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz” dedi.
 
Barış sürecinin yeniden oluşturulması ve sekteye uğramaması için tüm kesimleri sağduyuya davet eden Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Şube Başkanı Cengiz Şahin ise, Kürt-Türk ayrımı yapmadan eskiden olduğu gibi bundan sonra da kardeşçe yaşanması gerektiğine vurgu yaparak, çözüm sürecinin büyük ve önemli bir süreç olduğunu, akan kan ve gözyaşlarının durması için barış ve çözüm sürecinin acilen tekrardan oluşturulması istediklerini ve tüm kesimlerin sürece destek vermesi gerektiğini söyleyerek “Biz barış ve kardeşlikten yanayız. İnsanların öldürülmediği her gün bizim için kutsaldır” şeklinde konuştu.
 
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çözüm süreci ve barışa destek olmak amacıyla basın açıklaması yapan Tatvan Esnaf ve Sanatkar Odası (TESO) Başkanı Emrullah Tekin de, dört yıldan bu yana çözüm süreciyle birlikte başta bölgede olmak üzere ülke genelinde tam bir barış havası estiğini, barış sürecinin etkisiyle bölgenin hızla geliştiğini, esnafların adeta bayram eder hale geldiğini, ancak her şey güzel iken bir anda çatışma ortamının oluştuğunu ve bu güzel havanın yerini kan ile gözyaşına bıraktığını söyledi.
 
Bölgede ve ilçede yaşanan şiddet olayları ve çatışmaların etkisiyle dört yılından bu yana bölgede hâkim olan sosyoekonomik istikrarın yerini istikrarsızlığa ve güvensizliğe bıraktığını kaydeden Tekin “Başta esnafımız olmak üzere ilçe halkının geneli yaşanan şiddet olayları nedeniyle adeta isyan edecek seviyeye gelmiştir. Barışın tadını alan halkımız bu olayların bir an önce sona ermesi taraftarıdır” dedi.
 
Halkın barıştan yana olduğunu söyleyen Galatasaray Bitlis Taraftarlar Derneği Başkanı İdris Dağdağan, bir an önce çözüm süreci ile huzur ortamının oluşturulmasını istediklerini söyledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.