Losev

Tatvan'daki Okulların Bahçelerine Kilitli Parke Taşı

Videoyu Aç Tatvan'daki Okulların Bahçelerine Kilitli Parke Taşı
A
a

Tatvan'da bulunan bazı okulların toprak olan bahçeleri gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra kilitli parke taşı ile döşenip temiz ve kullanışlı hale getiriliyor.

Tatvan Belediyesi Fen işleri Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, ilçede bulunan dört ilköğretim okulunun bahçesi kilitli parke taşı ile kaplandı.Toprak olan okul bahçelerinde yağışlı havalarda oluşan çamur nedeniyle öğrencilerin kullanabileceği alanlar kısıtlanıyor ve görüntü kirliliğine sebep oluyordu.

Yapılan çalışmalar kapsamında okul bahçelerinde bulunan toprak önce tesviye edilip sonra su olukları ve bordürler yapılıyor.Ardından parkeler döşenip, kumlanıyor ve süpürülerek temiz bir görünüme kavuşturuluyor.

Çalışmalar ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bahçesi toprak olan ve yağışlı havalarda çamur tarlasına dönüşen okullarda kilitli parke taşı döşenmesi çalışmaları başlattıklarını ve dört okulun bahçesine kilitli parke taşı döşendiğini belirtti.

Başkan Aksoy,  "İlçemizde bulunan bazı okullarımızın bahçesinin toprak olması, yağışlı havalarda bu bahçelerin birer çamur tarlasına dönüşmesi ve öğrencilerimizin bu alanları verimli kullanamaması nedeniyle kilitli parke taşı döşenmesi çalışmalarına başladık.30 Mart yerel seçimler öncesi okullarımıza yaptığımız ziyaretlerde buradaki eğitimcilerimizin, yöneticilerimizin dertlerini sıkıntılarını dinlemiştik ve not almıştık.Şimdi de bize aktarılan sıkıntıları, sorunları imkanlar dahilinde çözüme kavuşturuyoruz.Şuana kadar Vangölü, İMKB, Dumlupınar ve Uluer İÖ Okullarının bahçelerinde kilitli parke döşeme çalışmalarını bitirip hizmete sunduk.Programımızda toplamda yedi okulun bahçesi vardı bunlardan üçünüde en kısa sürede bitirip yeni eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz. İmkanlar dahilinde bu tip sıkıntısı olan okullarımızada katkıda bulanacağız." dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.