DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’daki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtıldı

Videoyu Aç Tatvan’daki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtıldı
A
a

Tatvan Belediyesi ve Tatvan Kızılay tarafından, Tatvan’daki ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtıldı.

Ramazan ayı dolayısıyla dar gelirli aileler için sıcak yemek ve ekmek dağıtımını programlayan Tatvan Belediyesi tarafından ilk etapta ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirildi.

Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri ve Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerinin sıkıntı yaşamaması için belediye ekipleri aralıksız çalışma yürütüyor. Bu kapsamda 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşların ihtiyaçları karşılanırken, aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine ekmek dağıtımı da gerçekleştiren belediye ekipleri, sıcak yemek dağıtımına da başladı.

Virüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında iftar çadırı kurulamadığı için, ihtiyaç sahiplerinin adreslerine sıcak yemek ulaştırmaya çalıştıklarını kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, şunları söyledi;

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçemiz genelinde dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda vatandaşların ücretsiz olarak yararlanacağı araç ve el dezenfektan istasyonları kurduk. Ekiplerimiz evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaç ve alışverişlerini gerçekleştirdiği gibi, ihtiyaç sahiplerini de yalnız bırakmıyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla, tedbirlerden dolayı iftar çadırı veya aş noktaları oluşturamadığımız için sıcak yemekleri ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırmaya yönelik çalışma yaptık. İlk dağıtımlarımız pide şeklinde kıymalı ekmek oldu. Aynı zamanda belirlenmiş olan ihtiyaç sahipleri için ekmek dağıtımı devam ediyor. Ramazan ayının ülkemiz, ilimiz, ilçemiz ve vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Tatvan Belediyesi zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen sıcak yemek dağıtımına Türk Kızılayı Tatvan Şubesi gönüllüleri destek verdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.