Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan’daki içme suyu boruları değiştiriliyor

Videoyu Aç Tatvan’daki içme suyu boruları değiştiriliyor
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından yürütülen altyapı çalışmaları kapsamında, Tatvan ilçe merkezindeki su şebekesi borularının değiştirildiği belirtildi.

Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen içme suyu hattı döşeme çalışmaları sayesinde 1980 yıllarında takılmış olan ve günümüze kadar paslanmış, kireç tutmuş, içi toprak dolmuş su borularının sökülerek, yerine basınca dayanıklı ve temiz, sağlıklı su borularının takıldığı belirtildi.

Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir ile birlikte altyapı çalışmalarını inceleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, altyapı çalışmalarının yüzde 70’inin tamamlandığını söyledi.

Çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan Başkan Aksoy, "Altyapı çalışmalarımız kent genelinde yürütülüyor. Yapılan içme suyu hattı döşeme çalışmaları sayesinde paslı, kireçli ve içi toprak dolu borular yerini basınca dayanıklı ve temiz borulara bırakacak. Vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir içme suyu iletmek amacıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Altyapı çalışmalarımız yüzde 70 seviyesine ulaştı. İnşallah sezon sonunda bu oranı yüzde 90 seviyelerine çıkaracağız. Geri kalan yüzde 10’luk kısım ise yeni yapılacak olan su depoları ve bazı noktaların isale hatları ile imarda yol olarak gözüken ama henüz açılmamış olan yollardır. Toplamda 27 ayrı ekip ile yapılan bu çalışmaları sezon sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Biliyoruz vatandaşlarımız çalışmalardan dolayı sıkıntı yaşıyor. Vatandaşlarımızdan istirhamımız az bir zaman kaldı inşallah. Bu sıkıntıları hep beraber aşacağız" dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.