Losev

Tatvan'daki Hırsızlık Olayına STK'lardan Tepki

Videoyu Aç Tatvan'daki Hırsızlık Olayına STK'lardan Tepki
A
a

Tatvan ilçesindeki bir markete giren hırsızların, marketi soymaları ve marketi ateşe vermelerine, Tatvan’daki STK’lar tepki göstererek ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Odası ve Bitlis Genç İşadamları Derneği Bitlis Şubesi tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, olayın Tatvan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kısa sürede çözülmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek, hırsızlık yaparak marketi ateşe verenlere de tepki gösterildi.
 
Tatvan’daki STK’lar adına konuşan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Tatvan’daki tüm STK’lar ve halk olarak, hırsızlık ve yangından dolayı zarar gören esnafın arkasında olduklarını belirtti. Dağdağan, “Tatvan’daki Pınar Market’imizde yapılan soygun ve yangını sivil toplum kuruluşları (STK) olarak kınıyoruz. Market sahibi arkadaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Tatvan’daki tüm STK’lar ve halk olarak esnaf arkadaşımızın arkasındayız. Bu olayı farklı boyutlara çekmek isteyen farklı kişiler de oldu. Bu konuda da emniyet güçlerinin STK’larla ortaklaşa yapmış olduğu çalışmayla kısa sürede sonuçlandırması gönülleri biraz daha da olsa ferahlattı. Emniyetçe tespit edilen diğer insanların da kısa sürede yakalanmasını arzuluyoruz. Bunların yakalanmaları ve tutuklanmaları Tatvan’ın huzuru açısından da önemlidir. Fakat insanların tutuklanmaları tamamen bir çözüm değil. En önemli çözüm, toplumda sorunlu bilinen çocuklar ve gençlerin hepsi bizim çocuklarımızdır. Öncelikle bizlerin bu çocuklarımıza sahip çıkacak projeler geliştirip, bu nedenleri tespit edip, bu nedenleri ortadan kaldırmamız lazımdır.

Polis ve askeri tedbirlerle değil, toplumun kendi tedbirleriyle bu işi çözmemiz lazım. İnşallah, hep birlikte aldığımız kararlar doğrultusunda ilerleyen süreçlerde bu konuyla alakalı gerek belediyemiz ve gerek kaymakamlığımız ve ilgili birimlerle koordineli bir halde bu tür sıkıntılı görmüş olduğumuz kişilerle ilgili de bir çalışma yapacağız. Çünkü, sorun olmayı hiç kimse tercih etmez, ama toplumda sahip çıkılmadığı için bu tür pozisyonlara itilmişlerdir. Bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yaparak, İnşallah toplumla kaynaştırma yapacağız” dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.