DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'daki Gasp'a Toplam 132 Yıl Ceza

Videoyu Aç Tatvan'daki Gasp'a Toplam 132 Yıl Ceza
A
a

Tatvan'da geçen yıl 3 çocuğun 12 lirasını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan 5 kişiye, toplam 132 yıl hapis cezası verildi.

Bitlis Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, sanıklar D.K. (18), E.G (16), S.B (15), Ö.G (17) ve M.B (16) ile sanık avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, 2 Kasım 2013'te Tatvan ilçesi sahilinde karşılaştıkları 3 çocuğu, "Üzerinizdekileri vermezseniz sizi denize atarız" diyerek tehdit eden ve çocukların 12 lirasını gasp eden sanıklardan D.K'yı 36 yıl, diğer sanıklar E.G, S.B, Ö.G ve M.B'yi ise 24'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Karara tepki gösteren sanık avukatları Neşe Yüksel Tarhan, Bakır Yazı ve Hayrettin TEKEV ile Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, suça sürüklenmiş çocuklar için suçun işleniş biçiminin dikkate alındığını ancak üst sınıra yaklaşarak ceza verildiğini savundu.

Çocuklara ceza verilirken iyi hal indiriminin uygulanmadığını öne süren Bitlis Baro Başkanı Gül, şunları kaydetti:

"18 yaşına henüz giren bir kişiye 36 yıl, diğer suça sürüklenmiş 4 çocuğa ise 24'er yıl hapis cezası verildi. 20 yıldır aynı hukuk garabetiyle karşı karşıyayız. 12 lira için toplamda 132 yıl ceza verilmesi kabul edilemez bir durum. Verilen bu ceza, 20 yıl önce baklava çalmak suçundan ceza alan çocuğun dosyasındaki karardan daha beter. İhaleye fesat karıştıranlara 1 ile 3 yıl arası ceza verilirken, 12 lira gasp ettikleri iddia edilen çocuklara 132 yıl hapis cezası verilmesi hukuk sistemimizin 20 yıldır bir karış yol almadığını ortaya koymaktadır."

Verilen kararın hukuki hiçbir dayanağı olmadığını iddia eden Gül, kararı temyize götüreceklerini sözlerine ekledi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.