Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan’daki 32 hükümlü kalfalık belgesini aldı

Videoyu Aç Tatvan’daki 32 hükümlü kalfalık belgesini aldı
A
a

Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kalfalık sınavını başarıyla geçen Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü 32 kursiyer düzenlenen törenle “Kalfalık” belgelerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol sayesinde cezaevlerindeki hükümlüler mesleki eğitim merkezi faaliyetlerinden yararlanmaya başladı. Bu kapsamda; İlçemiz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Tatvan ilçesinde bulunan Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülere yönelik olarak 8 farklı meslek dalında düzenlenen Kalfalık sınavını başarıyla geçen hükümlü 32 kursiyer “Kalfalık” belgelerini aldı.

Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen belge dağıtım programı kapsamında hükümlülere belgelerini takdim eden Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü M. Koray Ersoy ve ilçemiz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Barak, hükümlülere tebrik ve başarı dileklerini iletti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde bu çalışmayı ilk yapan kurumlardan biri olduğuna dikkat çeken Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Barak, bu sayede cezaevinde mesleki kurslara katılan ve cezaevinde çeşitli branşlarda çalışan hükümlülerin cezaları bittiğinde hayata yeni bir başlangıç yapabilmeleri ve daha kolay iş imkanı bulabilmeleri anlamında ciddi bir çalışma olduğunu ifade etti.

Sınavın mobilya süsleme, aşçılık, kaynakçılık, erkek terziliği, hazır giyim model makineciliği, yapı tesisat sistemleri, yapı yalıtım, yapı yüzey kaplama ve erkek berberliği olmak üzere toplam 9 ayrı meslek dalında gerçekleştirildiğini belirten Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Barak, bu kapsamda sınavda başarılı olan toplam hükümlü 32 kursiyerin “Kalfalık” belgesi almaya hak kazandığını dile getirerek, kursiyerlere tebrik ve başarı dileklerini iletti.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.