DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’da yüzlerce fidan toprakla buluştu

Videoyu Aç Tatvan’da yüzlerce fidan toprakla buluştu
A
a

Daha yeşil bir Türkiye için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında Tatvan Belediyesi tarafından belirlenen alanlara fidan dikimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen sene başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası bu yıl da 11 Kasım saat 11.11'de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşti. Bu kapsamda; Tatvan Orman İşletme Şefliği tarafından temin edilen 3 bin adet fidanın 500 adedi Kale Mahallesi’nde belirlenen alana dikimi gerçekleştirildi.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Tatvan’da düzenlenen “Geleceğe Nefes Ağaç Dikimi” etkinliği yoğun ilgi gördü.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinlikle ilgili konuşan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, "Tatvan Belediyesi olarak Kale Mahallesi’nde belirlediğimiz alanda 500 adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Geriye kalan 2 bin 500 adet fidanı da ilçemizin farklı noktalarında toprakla buluşturacağız. Bu yıl Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes sloganıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğe katılan hemşerilerimi kutluyorum. Sonuçta her ağaç bir fidan, bir fidan da geleceğe nefes olarak kalacaktır. Geleceğimiz ile ilgili olarak insanlarla birlikte bu fidanlarda büyüyecek. Sonuçta oksijen ve enerji üretecek. Gençlerimiz için, geleceğimiz için inşallah bu tip projeleri belediye olarak destekliyoruz ve her zamanda bu projelerin içinde yer alacağız. Yemyeşil bir Tatvan dedik. Bu bağlamda gerek belediye olarak yapmış olduğumuz parklarda ağaç dikim faaliyetleri gerekse başka kurumların fidan dikimleri ile ilgili etkinliklerinde aktif rol üstleneceğiz. Kampanyada geçtiğimiz aylarda vefat eden Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı’mız Sayın Zeki Ergezen abimizin de adına fidan diktik” dedi.

Geçen yıl başlatılan ve bu yıl Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes sloganı ile yapılan programa çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.