Losev

Tatvan’da yardım kömürü dağıtımlarına başlandı

Videoyu Aç Tatvan’da yardım kömürü dağıtımlarına başlandı
A
a

Tatvan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan kömür yardımlarının köylerdeki dağıtımları sorunsuz şekilde tamamlanarak ilçe merkezindeki dağıtımlara başlandı.

Kömür dağıtımlarına ilk olarak ilçemize bağlı 57 köy ve bağlı mezralardan başlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu kapsamda hane başı bir buçuk ton olmak üzere 2 bin 515 aileye 3 bin 772 ton kömür dağıtımı gerçekleştirdi. Köylerdeki kömür dağıtımlarını sorunsuz şekilde tamamlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, dağıtımlara ara vermeden ilçe merkezindeki dağıtımlarına başladı.
 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kömür dağıtımları ile ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, bu yıl ilçeye bağlı 57 köy ve ilçe merkezindeki 22 mahallede hane başı bir buçuk ton olmak üzere toplam 8 bin ton kömür yardımı yapılmasının hedeflendiğini söyledi.
 
Köylerdeki dağıtımların sorunsuz şekilde tamamlandığını ifade eden Kaymakam Erkan, “Kömür dağıtımlarına ilk olarak ilçemize bağlı 57 köy ve bağlı mezralardan başlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, bu kapsamda hane başı bir buçuk ton olmak üzere 2 bin 515 aileye 3 bin 772 ton kömür dağıtımı gerçekleştirdi. Köylerimizde köy muhtarlarımız aracılığıyla yapılan dağıtımlar kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin kömürleri tamamen ücretsiz olarak evlerine kadar götürülerek teslim edildi. Köylerdeki dağıtımların tamamlanmasının ardından ise ilçe merkezimizdeki dağıtımlarımız başladı. İlçe merkezindeki dağıtımlarımız da köylerde olduğu gibi nakliye ücreti alınmadan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar ulaştırılıyor. Bu kapsamda ilçe merkezimizdeki kömür yardımı dağıtımlarına ilçemizin Cumhuriyet Mahallesinden başlandı. Toplam 22 mahallede dağıtımı yapılacak olan kömür yardımı dağıtımlarının en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Ayrıca bu yıl ilçemiz gelelinde Kütahya Tunçbilek kömürü dağıtılmaktadır. Bu kömürün en büyük özelliği hem kalorisi yüksek hem de havayı daha az kirleten bir kömür çeşididir. Bu anlamda dağıtımı yapılan kömür oldukça kaliteli bir kömürdür. Ben bu vesile ile dağıtımların sorunsuz ve hızlı şekilde yapılmasını sağlayan SYDV personellerimize teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.