Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan’da yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı

Videoyu Aç Tatvan’da yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı
A
a

Tatvan'da PKK’ya yönelik yapılan operasyonda çok sayıda silah, mühimmat, el yapımı patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme bulundu.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada;

Bitlis İli Tatvan İlçesi Çavuşlar ve Anadere köyleri bölgesinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirilmesi maksadıyla Tatvan 10’ uncu Komando Tugay K.lığı ve Bitlis İl J.K.lığı unsurlarınca BTÖ mensuplarının muhtemel geçiş güzergâhları üzerinde K/G, P/D faaliyeti icra etmek, BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık ettiği tespit edilen şahısların ev ve eklentilerinde adli arama yapmak, karayolu üzerinde devriye görevi icra ederek kaçış güzergâhlarını tıkamak maksadıyla 20.06.2017 tarihinden itibaren Şehit P. Söz. Er Muhammed BOZARSLAN-30 Operasyonu icra edilmiştir.

Anadere köyü kırsalında yapılan aramada silah, mühimmat ve muhtelif yaşam, gıda malzemesi [(1) adet Kalaşnikof P.Tf., (5) adet Kalaşnikof P.Tf. şarjörü, (1) adet Hk-33 P.Tf. şarjörü, (219) adet Kalaşnikof P.Tf. mermisi, (3) adet Antitank roketatar mühimmatı, (4) adet Roketatar sevk fişeği, (1) adet Anti personel roketatar mühimmatı, (20) adet savunma tipi el bombası, (8) adet basma düzenekli EYP, (1) adet elektrikli fünye, (6) metre infilaklı fitil, (2) adet el telsizi, (1200) metre kablo, (1) adet batarya şarj cihazı, (248) adet pil, (6) adet pil bloğu, (1) adet marka fotoğraf makinası, (1) adet gündüz görüş dürbünü, (3) adet hücum yeleği, (6) adet kütüklük, (1) adet güneş paneli, (37) adet örgütsel kitap, muhtelif yaşam ve gıda malzemesi] ele geçirilmiştir.
Ele geçirilen malzemelerin temininde örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen, (16) şahıs C.Savcısının talimatı ile gözaltına alınmış olup haklarında adli tahkikata devam edilmektedir.

Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.