Losev

Tatvan'da Üçüncü Etap Sahil Parkı Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Videoyu Aç Tatvan'da Üçüncü Etap Sahil Parkı Çalışmaları Tamamlanmak Üzere
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından sahil düzenleme projesi kapsamında başlatılan üçüncü etap park çalışmaları tamamlanmak üzere.

Sahil (İşletme), Feribot ve Mesire alanı projeleriyle ilçeye yaklaşık 200 bin metrekare yeşil alan kazandıran Tatvan Belediyesi, üçüncü etap sahil parkı projesiyle bu rakamı daha yükseklere çıkarmayı hedefliyor.

Sahil şeridinde atıl durumda bulunan eski binaların ve eski SSK hastanesinin yıkılmasıyla beraber 50 dönümlük alan üzerinde yapılan yeşil alan çalışmalarında sona gelindiğini belirten Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş, “İlçemizin en güzel ve en kalabalık mekanlarından biri olan sahil şeridinde bulunan eski binalarımızın yıkımıyla başladığımız üçüncü etap yeşil alan projemizde sona yaklaştık. Proje alanı eski SSK hastanesinin bulunduğu noktadan eski kaymakamlık lojmanına kadar olan 50 dönümlük bir alandan oluşmakta. Van Gölü sahilinde yaptığımız çalışmalar neticesinde 800’ü ağaç fidanı olmak üzere yaklaşık 2500 adet bitkinin dikimini gerçekleştirdik. Sosyal tesislerin, aydınlatmaların, yürüyüş alanlarının, oturma gruplarının ve çocuk oyun gruplarının da montajını gerçekleştirdik. Aynı zamanda düzenlediğimiz alana çim ekimide yaptık. Vatandaşlarımızın araçlarını da düşünerek bir de otopark alanı oluşturduk. Kısa süre sonra tamamlayacağımız projemiz ile ilçemiz 50 bin metrekarelik bir yeşil alana daha kavuşacak. Bu projemizin tamamlanmasıyla beraber şehrimize toplamda 200 bin metrekare yeşil alan kazandırmış olacağız. Üçüncü etap sahil parkımızın şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.