Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan’da Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası yapıldı

Videoyu Aç Tatvan’da Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası yapıldı
A
a

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, Bitlis'in Tatvan ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehit ve Gazileri Anısına Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası yapıldı.

Van Gölü’nün Tatvan ilçe sahilinde başlayan yarışların açılışına, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ile Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Türkiye Kayak Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve sporcu yakınları ile çok sayıda izleyici katıldı.

Ülke genelindeki 19 ilden 200 sporcunun katılımıyla başlayan müsabakaların 2 gün süreceği, yarışmaların bayan ve erkek olmak üzere büyükler, gençler, minikler kategorilerde gerçekleştirileceği, yarışlar sonunda dereceye giren sporcular ise milli takıma seçileceği belirtildi.

Yapılan yarışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayaklı Koşu Branş Sorumlusu İsmail Haydar Çetinkaya, “Bizim için çok önem arz eden 15 Temmuz Demokrasi Şehit ve Gazileri Anısına, Bitlis’in Tatvan ilçesinde Türkiye Şampiyonası organize etmekteyiz. Bu organizasyon 19 ilden 200 sporcu ile devam etmektedir. Buradaki karşılama, ilgi ve yerel destek bizi çok fazla heyecanlandırdı. İleriki dönemlerde Bitlis, Tatvan sahili veya Nemrut’ta ulusal yada uluslararası düzeyde organizasyonlar yapmayı düşünüyoruz. İlgilerinden dolayı buradaki tüm yerel yönetime teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tekerlekli kayak yarışması için Tatvan sahilinin çok uygun bir yer olduğunu söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise, “Bu veya buna benzer sporları aralıklarla Tatvan ilçemizde düzenliyoruz. Böyle kapsamlı organizasyonları da, ulusal veya uluslararası düzeyde ilçemizde yapmayı ve geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Türkiye şampiyonasının burada düzenlemesinde emeği olan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto’ya teşekkür ediyor ve yarışmaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

İki gün boyunca devam edecek olan yarışlar, serbest uzun mesafe olarak başladı ve yarın da sprint yarışması şeklinde devam edeceği, sporcuların 2.500, 5.000, 7.500 ve 10.000 metrede mücadele edeceği kaydedildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.