DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da sürpriz yabancı şirket kaydı

Videoyu Aç Tatvan'da sürpriz yabancı şirket kaydı
A
a

Tatvan ilçesinde, toplanan çöplerden enerji üretmek için araştırma yapan Amerika Merkezli enerji şirketi Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıt yaptırdı.

Bitlis Katı Atık Birliği'ne (Bİ-KA) üye ilçelerle görüşerek toplanan çöplerden enerji üretimi yapmak amacıyla fizibilite çalışmaları yürüten Ce Katı Atık Enerji Bitlis Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi temsilcisi Ronald Scott Sleıgt, Bİ-KA Müdürü Cesim Gözeten'le tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında amaçlarıyla ilgili bilgi veren Sleıgt, Bitlis ve ilçelerinde katı atık ve enerji üzerine faaliyet göstereceklerini belirterek, var olan iş gücü ve ham maddeyi değerlendirmek istediklerini söyledi.

Tatvan, Bitlis ve çevre ilçelere yapacakları yatırımla yeni istihdam imkanı sağlayacaklarını kaydeden Sleıgt, toplanacak katı atıkları enerjiye dönüştürerek çevreyi de temiz tutmuş olacaklarına dikkati çekti.

TATSO Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet ise, ilçenin yatırımlar konusunda geri kaldığını bildirerek, "Amerika Birleşik Devletleri'nden burada var olan potansiyeli görüp yatırım yapmaya karar veren şirketimize teşekkür ederim. Yatırım sayesinde birçok vatandaşımıza iş imkanı sağlanacak. Buna vesile olduğumuz için gerçekten çok sevinçliyiz. İyi bir sınav vermemiz durumunda tekrarının gelmesi muhtemeldir. Bu yatırımın diğer yatırımcılara da örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.