Losev

Tatvan'da Osmanlı Şerbeti ikramı devam ediyor

Videoyu Aç Tatvan'da Osmanlı Şerbeti ikramı devam ediyor
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ramazan Ayı boyunca her akşam farklı bir camide teravih namazı sonrası camii cemaatine Osmanlı Şerbeti ikram ederek sohbet ediyor.

Tatvan Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un da katılımıyla her akşam ilçedeki farklı bir camide teravih namazı sonrası cemaate Osmanlı Şerbeti ikram edilerek Osmanlı'dan kalan gelenek devam ettiriliyor.

Fatih, Esentepe, İbadullah ve Saadet camilerinde teravih namazına katılarak camii cematine Osmanlı şerbeti ikram eden Başkan Aksoy, Ramazan ayı boyunca ilçedeki tüm camileri ziyaret edeceklerini ve bu uygulamanın her camiide hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirtti.

İbadullah Camii'nde teravih namazını kıldıktan sonra cemaat ile hasbihal eden Belediye Başkanı Aksoy, "Tatvan'da bir gelenek daha başlattık. Her gün teravihlerimizi farklı camilerde kılarak teravih namazı sonrası cemaatimize Osmanlı Şerbeti dağıtıyoruz. Böyle güzellikleri hemşerilerimizle paylaşıyoruz. İstanbul gibi büyük şehirlerde teravih namazı sonrası limonata ve soğuk şerbetler dağıtılıyor. Bu güzelliği Tatvan'a kazandırdık. Bu yıl Ramazan ayı boyunca ilçemizdeki her camimize uğrayarak bu uygulamayı gerçekleştirmek istiyoruz. Osmanlı'dan kalan bu geleneği İnşallah ilçemizde her yıl devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.