DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da Olaylı Gece: Mahalleli Yol Kapattı

A
a

Tatvan ilçesi'nde bir çocuğun trafik kazasında yaralanması üzerine mahalleli yol kapatarak eylem yaptı.

Tatvan ilçesi'nde bir çocuğun trafik kazasında yaralanması üzerine mahalleli yol kapatarak eylem yaptı. Yolda hız kesiciler olmadığı için mahallede sık sık kaza meydana geldiğini ve bugüne kadar bir çok üzücü olayın yaşandığını belirten aileler, yetkililerden yola bir an önce hız kesiciler yapmalarını istedi. Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Çinik'in söz vermesi üzerine de mahalleli eylemine son verdi.
 
Tatvan İlçesi'ne bağlı Kala Mahallesi'nde oturan 5 yaşındaki Harun Takkuş, dün akşam saatlerinde yolun karşısına geçmek istediği sırada bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Takkuş, Bitlis Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Ardaştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, mahalleli yol kapatarak yaklaşık 2 saat eylem yaptı. Mahalleli, bunun mahalledeki 8'inci kaza olduğunu, bu durumun da yolda hız kesicilerin olmamasından kaynaklandığını ileri sürdü.
 
Yolu kapatan mahalleli adına konuşan Muhtar Kamuran Karaman hız kesiciler yapılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.
 
TATVAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SÖZ VERDİ, MAHALLELİ DAĞILDI
 
Olay yerine gelen Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Çinik, yola en kısa sürede hız rampaları yapılacağı konusunda söz vererek, "Neye mal olursa olsun, burada benim de çocuğum olabilirdi. Ben sizin acınızı çok iyi anlıyorum. Allah bir daha hiç kimseye bu acıları yaşatmasın, dileğimiz ve temennimiz odur ki inşallah bir daha bu tür kazalar olmaz" dedi.
 
Bu konuşma üzerine eylemine son veren mahalleli, yolu açarak dağıldı

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.