DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da Mevlid-i Nebi programı düzenledi

Videoyu Aç Tatvan'da Mevlid-i Nebi programı düzenledi
A
a

Tatvan Belediyesi, Fuar, Kongre ve Sergi Merkezi’nde, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğumu için Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir program düzenledi.

Kur'an Tilaveti ile başlayan programda İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun sohbeti ve semazen gösterisi eşliğinde İlahi Sanatçısı Emrah Güneş’in ilahileri yer aldı.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz, sevgi ve merhametin kaynağı, rahmet Peygamberi Efendimizin (S.A.V) doğumunun 1448.yıl dönümünü idrak etmenin sevincini ve huzurunu yaşadıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti. ‘Peygamber Efendimiz; güzel ahlakı, merhameti, şefkati, adaleti, affediciliği, hoşgörüsü ve cömertliği ile insanoğlunda bulunabilecek tüm güzel vasıfların en üstünlerini taşıyan örnek bir şahsiyettir. Tüm insanlığı güzel ahlak, doğruluk ve huzura davet eden Hz. Peygamberimizin zamanları aşan ebedi mesajı bizlere her zaman yol gösterecek olan ulvi bir mesajdır. Bizlerin de onun bu yüce şahsi kimliğini örnek almamız, efendimizin bizlere ulaştırdığı mesajları bir yaşam felsefesi olarak kabul edip hayatımıza yön verme çabası içerisinde olmamız gerektiği inancını taşıyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz bu çağda O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz kaçınılmaz bir gerçekliktir. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Mevlid-i Nebi haftasını kutluyorum’ dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.