Slayt Gösterisi
Losev

Tatvan’da metruk binalar yıkılıyor

Videoyu Aç Tatvan’da metruk binalar yıkılıyor
A
a

Tatvan Belediyesi tarafından ilçe genelinde görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşlara rahatsızlık oluşturan, uyuşturucu madde kullanımı gibi suçların odağı haline gelen, metruk binalar yıkılıyor.

Tatvan Belediyesi, ilçe genelinde güvenliği tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binaları yıkmaya devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü denetiminde ve güvenlik önemleri alınmasıyla yıkım gerçekleştiriliyor.  Tatvan Belediyesi ekipleri son olarak Aydınlar ve Fatih Mahallesi’ndeki metruk binaların yıkımını gerçekleştirdi.

Merkez ve kırsal mahallelerde tehlike arz eden metruk binalar yıkılıyor.

Merkez ve kırsal mahallelerde  bulunan ve özellikle vatandaşların can güvenliği açısından tehlike arz eden, terk edilmiş metruk binalarda yıkım çalışmalarımız devam ediyor şeklinde konuşan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani,” Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor. Vatandaşların güvenliği için bizler de gerekli prosedürü tamamladıktan sonra binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinin talepleri üzerine yıkılıyor.  

Yıkılmaya yüz tutmuş, terk edilmiş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaların yıkımlarına vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda devam ettiklerini belirten Başkan Geylani, ”Belediye sınırlarımız içerisinde bulunan, mahalle sakinlerimizin emniyeti ve sağlığı açısında risk oluşturan binaların yıkımını Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştiriyoruz. İlçemiz sınırları içerisinde, çevre ve görüntü kirliliği yaratan, sosyal tehlike arz eden bu yapıları temizliyoruz. Bu binalar madde bağımlılarının yuvası haline gelmesi nedeniyle, vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaktadır. Mahallelerinde terk edilmiş, metruk bina bulunan vatandaşlar veya mesken sahiplerinin belediyemize müracaat etmelerini istiyoruz. Metruk bina yıkım çalışmalarını gerçekleştirirken, resmi prosedürleri yerine getirerek bu çalışmaları yürütüyoruz. İlçenin görünümüne olumsuz etkisi olan ve tehlike yaratan metruk binaların yıkımına devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.