DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’da madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele çalışmaları

Videoyu Aç Tatvan’da madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele çalışmaları
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve merkezi Antalya’da olan Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) Bitlis/Tatvan sorumlusu M. Fatih Yüzügüler, uyuşturucu ile mücadeleye destek için basın açıklaması yaptı.

Tatvan Belediyesinde gerçekleşen basın açıklamasında bağımlı olan kişilerin aileleriyle bir araya gelen Fettah Aksoy, ölüm haberleriyle kamuoyunda yankı bulan ve mücadeleye rağmen kullanım oranları giderek artan  uyuşturucu maddeler ve madde bağımlılığı en can yakıcı sorun halini almıştır.

Ülkemizin herhangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne veya yüreği yanık bir baba ilgili kurumları arayıp bağımlı yavrusu için yardım istemesin! Bağımlılıkla mücadele tek bir kurum veya merciinin işi değildir. Kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleri gibi birçok paydaşın çabalarını ortaya koyması gerekir.
Uyuşturucu kullanımı ilçede de yaygın olduğunu ifade eden Aksoy, Uyuşturucu madde kullanımının ilçemizde, ülkemizde ve dünyada son zamanlarda giderek yaygınlık kazandığı yapılan araştırmaların gösterdiği bir gerçektir. Dünyada 180 milyon insan uyuşturucu kullanmakta ülkemizde ise en az bir kere kullananların oranı yüzde 2.7 şeklindedir. Bu artışın sebepleri ve bununla mücadele için yapılacaklar aslında hepimizin ortak meselesidir. Çünkü aynı hayatı, aynı ülkeyi, aynı sokakları paylaşıyoruz. 

Tarihî ve kültürel kökleri hala canlı olan, mensup olduğu ahlakî değerleri bir şekilde korumayı başarmış bir Türkiye’nin, geleceği olan gençlerini de koruması elzemdir. Bizim hala gidilecek yolumuz, tükenmemiş umudumuz, gerçekleştirilecek ideallerimiz var. Aile eğitimi, okul temelli çalışmalar, tedavi, sivil toplum kapasitesini geliştirme ve medya kampanyaları bu hususta daha fazla yaygınlaştırılmalıdır. Bu konularda çalışmalarımız sürecektir dedi.

Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER)  Bitlis/Tatvan sorumlusu M. Fatih Yüzügüler ise Ben Tatvanlıyım burada doğdum, burada büyüdüm. Eroin ve metamfetamin bağımlısıydım. 10 yılı aşkın madde bağımlılığı geçmişim oldu. Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği ile tanıştım. Orada bu hastalıkla nasıl mücadele edebileceğimi öğrendim.  Çok şükür bir buçuk yıldır hiçbir şey kullanmıyorum. Bu konuda acı çeken insanlara hizmet edebilmek için sosyal hizmetler okuyorum. Geçmişte yaşadıklarımızı anlatan bir kitap yazıyorum. Şimdi Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği’nin Bitlis/Tatvan şubesinin sorumlusuyum.

Başkalarının canı yanmaması için onlara yardım etmeyi ömrüm yetene kadar hayat amacı edindim. Şu anda bağımlılara ve ailelerine danışmanlık yapıyorum. İnşallah imkanlar arttıkça daha fazla insana hizmet etmeyi düşünüyorum. Bu konuda bana ve derneğimize desteklerini esirgemeyen Tatvan Belediye Başkanı Sayın Fettah Aksoy’a teşekkür ediyorum dedi.

Ayrıca Tatvan Belediye Başkanlığı ile Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) arasında işbirliği protokolü imzalanarak madde bağımlılarının iyileşme sürecine destek olmak için bireysel rehberlik çalışmaları ve grup destek toplantıları yapılacağı bilgisi verildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.