DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da kuyuya düşen kediyi belediye ekibi kurtardı

Videoyu Aç Tatvan'da kuyuya düşen kediyi belediye ekibi kurtardı
A
a

Tatvan’da Yağmur Suyu kanalına düşen kedi Tatvan Belediyesi ekiplerince 1.5 saatlik bir çalışma ile bulunduğu yerden çıkarıldı.

Tatvan Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü ve Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri Dumlupınar mahallesinde vatandaşların Yağmur Suyu kanalına kedi düştüğü ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine giden ekipler yaklaşık 4 metrelik su kanalına düşen kediyi 1.5 saatlik bir çalışma ile bulunduğu yerden çıkardı.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alınan kedinin bir ayağında kırık tespit edildi. Hemen ameliyata alınan kedinin genel durumu iyi.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Bir merdiven yardımı ile 4 metrelik içi su dolu kuyuya inen Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri 1,5 saatlik çalışma ile kediyi bulunduğu yerden çıkardı. Çevrede bulunan vatandaşlar insanların canı ve malını kurtarmak için özveriyle çalışan ekiplere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Vetenirer Tekniker olarak görev yapan Ömer Atış yaptığı açıklamada,” Dün yapılan ihbar üzerine ekiplerimiz harekete geçti. Logarın içinde bulduğumuz kediyi arkadaşlarımız zorlu bir şekilde çıkardı ve buraya getirdiler. Kedi bize geldiği zaman ayağı kırılmıştı. Dumlupınar mahallesinde kurtardığımız kedinin cinsi Van Kedisi. Ameliyatını da yaptık Genel durumu şuan iyi. İyileştiği zaman kediyi kurtarma ekibinde yer alan itfaiyeci arkadaşımıza sahiplendireceğiz. Biz Tatvan Belediyesi olarak tüm canlarımız özveri içinde için 7 24 çalışıyoruz. Hayvanlar Allahın sessiz kullarıdır. Bu dünya sadece bizim değil. Onlarında hakları var. Çok şükür Tatvan halkı bu konuda duyarlı" dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.