Losev

Tatvan'da Kan Bağışı Kampanyası Yapıldı

Videoyu Aç Tatvan'da Kan Bağışı Kampanyası Yapıldı
A
a

Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü, "Polis Haftası" dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

 Kızılay kan alma otobüsünde düzenlenen kampanyaya polisler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

"Kan vererek kardeşliğimizi pekiştirelim" sloganıyla düzenlenen kampanya ile örnek davranış sergileyen Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları kan bağışında bulunmaya teşvik etti.

"Polis Haftası" vesilesiyle bölge halkını ve polisleri kan vermeye teşvik etmek amacıyla kampanya düzenlediklerini belirten Tatvan Emniyet Müdürü Hikmet Başer, en büyük kaynaşmanın kan vermekten geçtiğini söyledi.

Başer, şunları ekledi:

"En büyük kardeşliğin ve kaynaşmanın kan bağışında bulunmaktan geçtiği kanısındayız. Bu vesile ile polisimizi ve halkımızı kan bağışında bulunmaya teşvik ediyoruz. Hayırlı bir iş yaptığımız kanısındayım. Toplanan kanın ihtiyaç sahibi hastalara ulaşmasına vesile olacağız. Bağışa büyük katkı sunan başta mesai arkadaşlarımıza ve halkımıza çok teşekkür ediyorum."

Önemli kampanyayı başlattığı için polislere teşekkür eden vatandaşlardan Mehmet Oral ise polisin kampanyaya kan bağışında bulunarak destek verdiğini söyledi.

Kızılay'ın kan bağış otobüsü sorumlusu Dr. Sinan Deli de, kampanyaya yoğun ilgi olduğunu ifade etti.

Kampanyanın hem sağlık hem de yardımlaşma anlamında oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Deli, şöyle konuştu:

"Kan bağışında bulunmanın birçok yararı var. Kemik iliğinin yağlanması önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, vücuttan genç hücreler dolaşıma katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların etkisi azalır. Tüm bunların yanında bir hastanın sizin verdiğiniz kanla yaşamasının vereceği manevi duygu ölçüsüzdür.

Dr. Deli, sağlıklı bir insanın her 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunmasının sağlık açısından büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.