DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı

Videoyu Aç Tatvan'da İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı
A
a

Tatvanlılar, İsrail'in Gazze saldırılarını yürüyüş düzenleyerek kınadı.

İlçedeki İbadullah Cami önünde bir araya gelen Tatvanlı kadınlar, Türkçe ve Kürtçe pankartlar açarak, "Kahrolsun İsrail" ve "Katil İsrail" sloganı attı.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önüne kadar yürüyen kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Esra Aka, hiçbir derneğe ve sivil toplum kuruluşuna bağlı olmadıklarını belirterek, Tatvan'daki kadınlar olarak, İsrail'in yaptığı vahşete sessiz kalamayacaklarını ifade etti.

Gazze'de yapılan vahşetin kara hareketine dönüştüğünü ve buna dünyanın sessiz kalmasının çok üzücü bir durum olduğunu ifade eden Aka, şöyle konuştu:

"Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, hiçbir insan ve toplum bu katliamların karşısında sessiz kalmamalı. Gazze'de çocuklar, kadınlar ve masum insanlar ölürken, dünyada da insanlık ölüyor. Bu vahşeti asla kabul etmiyoruz. Gazze'de yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, tüm İslam alemi ile Müslüman kardeşlerimizi ve dünya ülkelerini harekete geçmeye çağırıyoruz. Saldırıların durdurulması konusunda uluslararası baskı oluşturulmasını talep ediyoruz."

Açıklama sonrası grup olaysız şekilde dağıldı.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.