DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da İHH yetimler için yemek iftar yemeği verdi

Videoyu Aç Tatvan'da İHH yetimler için yemek iftar yemeği verdi
A
a

Tatvan'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

Tatvan İşletme Düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlenen iftar programı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayıp, yetimleri konu alan sinevizyon gösterimi ve edilen dualarla devam etti. İftar programında yetim çocuklarla yakından ilgilenen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İHH’nın dünyanın dört bir yanında yetimler başta olmak üzere, mazlum olan ihtiyaç sahibi bütün insanlara yardım ulaştırmak için büyük bir gayret sarf ettiğini söyledi.
 

Yetimlerin gülmesiyle dünya’nın güleceğine vurgu yapan Vali Çınar, "Son yıllarda devletimiz gerçekten sosyal devlet olma yolunda çok büyük adımlar attı ve her şey çok iyi seviyelere geldi. Şunu da göz ardı etmemek lazım, devletimizin yetimlere vermiş olduğu kıymet ve onlara göstermiş olduğu insani hassasiyetler en üst düzeylerdedir. Yetimlerimizin okullarda, yurtlarda, pansiyonlarda ve kendi aile ortamlarında devletimiz her türlü imkanı bu çocuklarımıza vermektedir. Ama sadece güzel giyindirmek, onların karınlarını doyurmak onlara yeterli değeri vermeye yetmez. En çok ihtiyaçları olan insani duyguları ve sıcak aile ortamını onlara göstermemiz lazım. Burada en büyük görev bizlere ve sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir" diye konuştu.
 

Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan ise, "Yetimler Allah’ın topluma emri ve emanetleridir. İHH insani Yardım Vakfı olarak 25 yılı aşkın bir süredir yetim ve kimsesiz çocuklara yönelik olarak dönemsel ve kalıcı yardım faaliyetlerini dünyanın her yerinde yürütmekteyiz. İHH, dünyada ve Türkiye’de organize ettiği Yetim Sponsorluğu ile şu anda 100 bin yetime ulaşırken, yine İHH’nın aracılığı ile 100 bin yetim ailesi ya da yakınlarının yanında hayata tutunmaktadır. Bitlis İHH olarak bizlerde; yeryüzünün Ramazan bereketiyle şenlendiği bugünlerde, imkanlarımız dahilinde her yıl anlamlı ve özel günlerde çocuklarımıza bayramlık giyim, yardım amaçlı ramazan çocuk kolileri ve gıda kumanyası gibi yardımlarla ihtiyaçları bir nebze giderme çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda siz değerli ve duyarlı hayırseverlerimizin destekleri sayesinde ş uanda ilimiz genelinde bulunan 250 yetim aile ve 1080 yetim çocuğumuza yardım eli uzatıyoruz. Sisteme dahil edilen 344 yetim çocuğumuza bu kapsamda aylık bağlanmış olup düzenli olarak her ay vakfımız tarafından desteklenmektedir.Bu yıl Ramazan yardım faaliyetlerimiz kapsamında ise, her ilçe de yetim giydirme çalışmaları ile toplam 950 yetim çocuğumuza bayramlık giysi almayı ayrıca en az 2 bin kişilik iftar programı yapmayı hedefliyoruz. Bugünde Tatvan’da bulunan 300 yetim çocuğumuzun bayramlıkları bugün alındı. Ayda sadece 100 TL bağışlayarak sizin de bir yetim yavrunuz olabilir. Onun hayattaki bu zorlu yolculuğunda elinden tutabilirsiniz. Zira bizlerin yapmış olduğu bu tüm yardım faaliyetleri ancak sizlerin duyarlılığı ve destekleri sayesinde amacına ulaşabilmektedir” şeklinde konuştu.
 

Programa, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaflar, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.