Losev

Tatvan’da husumetli iki aile düzenlenen tören ile barıştırıldı

Videoyu Aç Tatvan’da husumetli iki aile düzenlenen tören ile barıştırıldı
A
a

            Tatvan’da husumetli iki aile düzenlenen tören ile …

Tatvan'da aralarında husumet bulunan Ateş ailesi ile Aktay ailesi bireyleri arasında düzenlenen tören ile barıştırıldı.

Tatvan Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen barış töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan duaların ardından konuşmalar yapıldı.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani yaptığı konuşmada, “Bu tür olaylar sadece iki ailenin huzurunu bozmuyor, şehirdeki tüm insanlar bu tür olayların olmamasını ve daha büyük olaylar yaşanmaması için dua ediyor. Çünkü kavga ve olaylar insanların, ailelerin, mahallenin ve şehrin huzurunu kaçırır. Görevimiz aynı zamanda şehrin huzurunu da sağlamaktır. Memleketimizin en büyük özelliği tatsız olaylar yaşandığı zaman, duruma müdahale edip insanları barıştırmaktır. Barışı sağlamak için uzun süredir çalışma ve görüşmeler yürütüyorduk. Çok şükür aileler ikna oldu ve bugün burada barış olacak. Barışta emeği olan tüm dostlara, büyüklerimize ve ailelere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ateş ailesi ile Aktay ailesi bireyleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini etti.

Barış törenine Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani, Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, kanaat önderleri, din adamları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile aile bireyleri katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.