DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Videoyu Aç Tatvan'da Husumetli İki Aile Barıştırıldı
A
a

Tatvan’da geçtiğimiz ay iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin öldüğü ve 6 kişinin yaralandığı bıçaklı kavgadan sonra meydana gelen husumet düzenlenen barış yemeği ile son buldu.

Tatvan’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde 1 ay önce Manay ve Çapkan ailelerinin fertleri arasında bıçaklı kavgada 41 yaşındaki Necdet Manay hayatını kaybederken, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralandı. Olay üzerin her iki aile arasında husumet başladı. Husumeti sona erdirmek için, Tatvan’ın kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcilerinin yaptığı girişimler sonuç verdi.

YEMEK YİYİP KUCAKLAŞTILAR

Barış çağrısına her iki ailenin büyükleri de olumlu yanıt verince bugün barış yemeği düzenlendi. Yemeğe Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Hizan Belediye Eş Başkanı İhsan Uğur, Güroymak Belediye Eş Başkanı Mehmet Emin Özkan, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Tatvan Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, Bitlis Genç İş Adamları Derneği Başkanı Zeki Peker, Bitlis Eren Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Zahit Koldaş, HDP Tatvan İlçe Başkanı Bedirhan Epözdemir ile her iki ailenin fertleri katıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Zahit Koldaş’ın Kuran okumasıyla başlanan barış töreninde konuşan HDP Tatvan İlçe Başkanı Bedirhan Epözdemir, dünyadaki bir çok sorunun barışla çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Konuşmaların ardından yemek yiyen her iki ailenin fertleri Kuran’ın altından geçtikten sonra birbirlerine sarılarak husumeti sonlandırdı.

Kaynak : Gazete13

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.