DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’da düzenlenen barış törenine bin kişi katıldı

Videoyu Aç Tatvan’da düzenlenen barış törenine bin kişi katıldı
A
a

Dünya Barış Günü’nde, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Yücel ile Dinç aile bireyleri arasında düzenlenen barış törenine yaklaşık bin kişi katıldı.

Barış töreni programı fuar alanındaki Tatvan Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlendi. Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri alınarak düzenlenen barış töreni programına Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seyman, Tatvan’ın bir önceki dönem Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan Müftüsü Zahit Demirel, bazı kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, Yücel ailesi ve Dinç ailesi bireyleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Dualar edilerek başlayan program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.

Programda, kısa bir konuşma yapan Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seyman, “Öncelikle Sayın Valimiz Oktay Çağatay beyefendinin selamlarını sizlere iletiyorum. Bizler Müslüman ve inançlı insanlarız. Müminler ancak ve ancak kardeştir. Bu kardeşlik barışla, hoşgörüyle, dayanışmayla, muhabbetle, sevgiyle pekişir. Bu nedenle buradaki barışa vesile olan öncelikle ailelerimizden, değerli kanaat önderlerinden ve barışta emeği olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Covid-19 aşının önemine değinerek konuşmasına başlayan Tatvan Müftüsü Zahit Demirel ise, “Önemli bir günde bir araya toplandık. Allah’a şükürler olsun ki, bu gün bu kadar karabalık bir araya gelebildik. Ama şunu unutmayalım, eğer Covid-19 hastalığına karşı aşılarımızı yaptırmamış olsaydık belki de bu kadar bir araya gelemezdik. Onun için mümkün mertebe kendi aşılarımızı yapmakla beraber yakınlarımızı da aşı yaptıralım ki, bu güzel toplantılarımıza biran evvel kavuşalım. İki ailenin barışmasında emeği olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Barışa aracı olanlar adına konuşma yapan Tatvan eski Belediye Başkanı Fettah Aksoy da, şunları söyledi;

“İlçe halkı olarak üzülmüş olduğumuz bir olayın barışı için burada bulunuyoruz. Bu gün aynı zamanda 1 Eylül Dünya Barış Günü. Bu anlamlı günde, Yücel ailesi ile Dinç ailesi arasında yaşanan hadiseyi barışla sonlandırıyoruz. Bu barışa katkı sunan, barışın olması için her türlü gayreti gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu barışı yaparak aynı zamanda İslam’ın bir gereğini de yerine getiriyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) her konuda barışı tasvip etmiştir. Dolayısıyla acılarını içlerine gömerek Hz. Peygamber Efendimiz (SAV)’ın sünnetini yerine getiren Yücel ailesine çok teşekkür ediyorum, Allah sizlerden razı olsun. Eğer biz nefsimize yenilmezsek, şeytanın dediğini yapmazsak, gençlerimize ve kendimize hakim olursak bu tür üzücü hadiseler meydana gelmez. Ne olursunuz gençlerimize sahip çıkalım, sinirlerimize hakim olalım, olur olmaz şeyler için kavga etmeyelim. Barışa katılan Yücel ile Dinç ailesi ve buraya gelerek barışa tanıklık eden herkese teşekkür ediyorum.”

Barış töreni programı, Yücel ailesi ile Dinç ailesi bireylerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini etmesi ve duaların okunmasının ardından yapılan yemek ikramıyla son buldu.

Olayın geçmişi;

1 Mayıs 2021 tarihinde, Bitlis ili Tatvan ilçesi Bahçelievler mahallesinde, Yücel ailesi ile Dinç ailesi bireyleri arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmiş ve 4 kişi de yaralanmıştı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.