DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor

Videoyu Aç Tatvan'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
A
a

Tatvan ilçesinde yapımına iki yıl önce başlanan doğalgaz çalışmalarının yüzde 60’lık bölümü tamamlandığı bildirildi.

Tatvan Belediyesi ile Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. firması arasında 2015 yılının Nisan ayında imzalanan protokol kapsamında yapımına başlanan doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Doğalgaz çalışmalarının yüzde 60’lık bölümü tamamlanırken, kalan yüzde 40’lık kısım için ise çalışmalar aralıksız devam ediyor. Geçen yıl kısmi yerlere doğalgaz verilmeye başlandığı Tatvan’da, çalışmaların 2019 yılına kadar tamamlanarak tüm ilçeye doğalgaz verilmesi planlanıyor.

İlçede devam eden doğalgaz çalışmaları ile ilgili bilgi veren Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, şu ana kadar 9 mahalledeki çalışmaların tamamlandığını söyledi. Bu yıl ki çalışma sezonu sonuna kadar 4 mahallenin daha doğalgaz çalışmasının tamamlanacağını kaydeden Menteş, 2015 yılının Nisan ayında imzalanan protokol kapsamında yapımına başlanan doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları sonucunda şimdiye kadar Fatih, Dumlupınar, Sosyal, Aydınlar, Tuğ, Hidayet, Yeni, Pınarbaşı ve Karataş mahallelerini kapsayan 9 mahallemizde çalışmalar tamamlanarak, doğalgaz verilmeye başlandı. Bu yılki çalışma sezonunda ise İşletme, Sahil, Saray ve Kültür mahallelerimizi kapsayan 4 büyük mahallemizde çalışmalar yapılacak. Bu yılın sonuna kadar 22 mahallemizden 13’ünde çalışmalar tamamlanmış olacak. Bu çalışmalar sonucunda doğalgaz çalışmalarının yüzde 60’lık kısmı tamamlanmış olacak, geriye kalan yüzde 40’lık kısım için ise çalışmaların 2019 yılına kadar tamamlanmasını hedefliyoruz dedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Tatvan’ın hem doğalgaza hem de temiz havaya kavuşacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Menteş,

2015 Mayıs ayında başlayan doğalgaz hattı döşeme çalışmaları hedeflediğimizden daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Belediyemiz ve yüklenici firma tarafından programa alınan ve tamamlanması planlanan çalışmaların şimdiden büyük bölümü tamamlandı. Tamamlanan mahallerimizde vatandaşlar doğalgaz kullanmaya başladı. Kazı çalışmaları sonrası tahrip olan yollar ise belediye ekiplerimiz tarafından eş zamanlı olarak onarılıyor. İnşallah tüm çalışmanın tamamlanmasıyla birliktede güzel Tatvan’ımız hem doğalgaza hem de buna bağlı olarak temiz havaya kavuşmuş olacaktır şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.