DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da Deprem Sergisi Açıldı

A
a

İnşaat Mühendisleri Odası Bitlis İl Temsilciliği tarafından, Van depreminin 2. yıl dönümü nedeniyle Bitlis’in Tatvan ilçesinde resim sergisi açıldı.Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi’nde açılan sergide sergi 25 – 27 Ekim arasında açık kalacak.

Sergini açılışında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Bitlis İl Temsilci Yardımcısı Cengiz Şahin, sergiyi Van depreminin 2. yıldönümü nedeniyle açtıklarını ve sergi ile depremin yıldönümünde depreme karşı farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
 
Deprem dayanıklılığı arttırabilmek için yapıların uygun şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Yapılacak olan binaların zemini çok önemlidir ve bununla beraber yapının üzerine binen yükün de çok iyi hesaplanması gerekiyor. Günümüze kadar yaşanan depremlerden anlıyoruz ki çok basit hatalar yüzünden çok ağır bedeller ödendi. Tasarıma başlarken zemin ile beraber ana taşıyıcı sistem ve yardımcı taşıyıcı elemanlarla beraber uygun ve kaliteli malzemenin de önemli olduğu biliyoruz. Son dönemde yaygınlaştırılan yapı denetim firmaları uygun zaman ve zeminde kontrollerini tam olarak yaptıkları takdirde tasarım harici yapımda karşılaşılan hataları en aza indirmiş olurlar." dedi.
 
Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise, açılan sergi ile depreme karşı farkındalık oluşacağına inandığını belirtti.
 
Tatvan Belediyesi olarak depremlerde daha az hasar için inşaat konusunda gererek çalışmaları yürüttüklerini anlatan Başkan Ok, "Mühendis arkadaşlarımız ve diğer ilgili kuruluşlardaki arkadaşlarımızla birlikte depreme dayanıklı inşaatlar yapılması hususunda bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bizde hayatımızda depreme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bu hassasiyetleri duyurma ihtiyacı duyuyoruz. Bu tür sergilerle de yapılan hayatları net bir şekilde görmek mümkün. İnşallah alınacak olan tedbirlerle bir daha depremlerden doğan acıları yaşamayız." diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek deprem sergisi gezildi. Serginin açılışına Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ve çok sayıda davetli katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.