Losev

Tatvan'da çiftçilere meyve ağacı budama eğitimi verildi

Videoyu Aç Tatvan'da çiftçilere meyve ağacı budama eğitimi verildi
A
a

Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Benekli Köyündeki çiftçilerimize yönelik “Meyve ağacı budama” kursu düzenlendi.

“Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” adlı proje kapsamında İŞKUR destekli olarak verilen kursa 20 çiftçi katılım gösterdi. Tatvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerinden Ziraat Mühendisleri Harun Koyunoğlu ve Semih Aykut tarafından verilen eğitimlerde çiftçilere hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi.

Toplam 11 gün deva eden kurs ile ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban, “Ülkemizin bütün yörelerinde meyve yetiştirilmektedir. Meyveciliğimizin geliştirilmesi ancak modern teknik ve yöntemlerin kullanılması ile mümkün olacaktır. Meyve ağaçları yetiştiriciliğinin en önemli uygulamalarından biri de budama işlemidir. Bu işlem ne kadar doğru ve kararlılıkla uygulanırsa sonraki yıllarda meyve ağaçları o derece sağlam ve istikrarlı olur. Bu işlemin uygulanmaması veya yanlış uygulanması, meyve ağaçlarının ömrünü kısaltacağı gibi ekonomik kayıplara da sebep olur. Bu nedenle tüm bu gereklilikler göz önünde bulundurularak Meyve Ağaçlarında Budama kurs programı hazırlanmıştır. Program ile meyve ağaçlarının budanmasına ait bilgi ve becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu anlamda eğitime katılan kursiyerler bir meyve ağacının nasıl budanması gerektiğini öğrendiler. Öncelikle kendi köylerindeki meyve ağaçlarından başlamak üzere diğer köylerimizdeki meyve ağaçlarını da budayarak daha tecrübeli meyve ağaçları budayıcısı olacaklardır.” Diye konuştu.

Vatandaşlar da kaliteli ve bol ürün elde etmek için doğru budamayı öğrenmenin çok önemli olduğunu ifade ederek, yetkililere teşekkür ettiler.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.