Losev

Tatvan'da caminin yardım paralarını çaldılar

Videoyu Aç Tatvan'da caminin yardım paralarını çaldılar
A
a

Tatvan çarşı merkezindeki İbadullah Camisi giren bir hırsız, iki çelik kasayı açarak yardım paralarını çaldı. Hırsızlık olayı ise, caminin güvenlik kamerasına yansıdı.

Alınan bilgilere göre, gece saatlerinde, Tuğ Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki İbadullah Camisi’nin kapısını zorlayarak açan bir hırsız, camiye girerek çelik kasayı sürükleyip dışarı çıkarttı. Daha sonra cami avlusundaki cami derneğine giren hırsız, dernekteki masanın çekmecesini kırıp açtı ve çelik kasaların anahtarlarını aldı. Cami derneğindeki güvenlik kamerasının kablolarını kesen hırsız, cami ve cami derneğindeki çelik kasaları açıp içerisinde bulunan paraları aldıktan sonra kayıplara karıştı. Cami içerisindeki güvenlik kamerası görüntülerinde, hırsızın camideki çelik kasayı kürek ve demirlerle açmaya çalıştığı, daha sonra çelik kasayı dışarıya doğru sürüklediği, cami ve dernekte yaklaşık iki saat oyalandıktan sonra olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştığı görülüyor.

Sabahın erken saatlerinde durumu fark eden imam ile müzzinin durumu polise haber verdiği, kısa sürede olay yerine gelen polis ekiplerinin camide ve dernekte inceleme yaptığı, hırsızının bulunması için kapsamlı bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

İbadullah Camisi Derneği Başkanı Abdulbari Aksoy, hırsızlık olayı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Belirlenemeyen şahıs veya şahıslar ellerinde eldivenle önce camiye girmişler. Camideki çelik kasayı dışarıya çıkartmışlar ve açmışlar. Kasada fazla para bulunmuyor, 50 veya 100 lira civarında para oluyor, onuda haftada bir biz açıyoruz. Daha sonra derneğimize girmişler ve dernekteki masamızın çekmecesini kırarak kasaların anahtarını alıp buradaki kasayı da açmışlar. Burayı tamamen dağıtmışlar ve her şeyi ortalığa saçmışlar. Buradaki güvenlik kamerasının kablolarını da kesmişler. Burada televizyon ve bilgisayar var, ama onlara dokunmamışlar. Para haricinde hiçbir şey almamışlar. Sınırım çok para var düşüncesiyle yanlarında getirdikleri çantayıda burada bırakmışlar. Sabah saat 8 civarında beni aradılar ve buraya geldim. Müezzinin haber vermesiyle polisler de gelmişti ve inceleme yaptılar. Durum bundan ibarettir" diye konuştu.

Cami müezzini Servet Babur ise, "Gece saat 02:00 civarında bir hırsız, caminin yan tarafındaki kapıdan içeriye girerek, çelik kasayı dışarıya kadar sürüklemiş. Hırsız daha sonra cami avlusundaki derneğe girerek oradaki masanın çekmecesini kırıp çelik kasa anahtarlarına ulaşmış ve orada bulunan çelik kasa ile camideki çelik kasayı açıp, çelik kasalardaki yardım paralarını almış ve uzaklaşmış" dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.