DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da Bölgesel Akıl Toplantısı Yapıldı

Videoyu Aç Tatvan'da Bölgesel Akıl Toplantısı Yapıldı
A
a

Tatvan'da kırsalda kadın çalışmalarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması programı kapsamında “Bölgesel Akıl Toplantısı” yapıldı.

Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle Tatvan’da bir restoranda yapılan toplantıya, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın Hizmetleri Çalışma Grubu’nda görevli uzmanlarının yanı sıra Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Erzurum ve Bitlis olmak üzere 14 ilde görev alan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri ile kırsalda kadın çalışmalarında görev alan teknik personel katıldı. Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Bayram Baran’ın ildeki çalışmalarla ilgili bilgi vermesiyle başlayan program, daha sonra Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü Nimet Kaleli’nin bilgilendirme sunumunu yapmasıyla devam etti.

Düzenlenen toplantıda şube müdürleri ve teknik personeller, illerinde kırsal kesimde yaşayan kadınlara yönelik yaptıkları çalışmaları ve sorunları, bakanlıktan beklentilerini dile getirdi. Ayrıca kırsalda kadına yönelik yürütülen eğitim ve yayım çalışmalarının somut çıktıları ve “Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı" kapsamında kırsalda kadına yönelik diğer kurum ve kuruluş, STK, üniversiteler, meslek odaları, özel sektör ile yürütülen çalışmalar paylaşıldı. Bu konular kapsamında illerin mevcut durumları ortaya konuldu. Ayrıca bu çalışmalar kapsamında yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik faaliyetler masaya yatırıldı. Toplantı sonunda yayım faaliyetlerinde geleceğe yönelik planlar, görüşler ve öneriler ortaya konularak çalışma tamamlandı.

Yapılan toplantının ardında ise katılımcılara yönelik tekne ile Van Gölü turu, Nemrut Krater Gölü ve Ahlat ilçesine gezi programı düzenlendi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.