DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da bir doktorun darp edilmesi protesto edildi

Videoyu Aç Tatvan'da bir doktorun darp edilmesi protesto edildi
A
a

Bitlis'te Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Emre Ertürk'ün hasta yakınınca darbedilmesini protesto etti.

Hastane önünde bir araya gelen sağlık çalışanları adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen Bitlis Şube Başkanı İhsan Deniz, tek amacı insan sağlığı olan ve fedakarca çalışan Ertürk'ün darbedildiğini söyledi.

İnsanları sağlığına kavuşturan ve hayatlarını kurtarmak için seferber olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına tanık olduklarını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanlarımızın son günlerde gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi, ürkütücü ve bir o kadar da endişe verici seviyeye ulaşmıştır. Yapılan saldırının hiçbir insani ve ahlaki tarafı yoktur. 

Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerinin cezalandırılmasını istiyoruz."

Deniz, her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şiddet konusundaki çözüm önerilerinin ciddiye alınmadığını ve şiddetin hız kesmediğini savundu.
Deniz, "Sağlıkta şiddetin altında yatan ana nedenler uzunca bir süredir tartışılmaktadır. Bir an önce bu şiddetin önüne geçilmesi ve ivedilikle önlemlerin alınması gereklidir." dedi. 

Kardiyoloji Uzmanı Ertürk, Tatvan Devlet Hastanesinde dün gece bir hasta yakını tarafından darbedilmiş, olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.