DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan'da aralarında husumet olan Kaçmaz ve Taş ailesi barıştırıldı

Videoyu Aç Tatvan'da aralarında husumet olan Kaçmaz ve Taş ailesi barıştırıldı
A
a

            Tatvan'da aralarında husumet olan Kaçmaz ve Taş ai…

Tatvan ilçe merkezindeki Tatvan kardelen otelin konferans salonunda düzenlenen barış töreninde Kur’an-ı Kerim okutuldu ve dualar edildi.

Ardından, aralarında husumet olan Kaçmaz ile Taş ailesinin bireyleri barışmak adına yemin ederek Kur’an-ı Kerim’in altından geçtiler ve birbirlerine sarılarak helalleştiler.

Düzenlenen barış programına katılan Bitlis valisi İsmail Ustaoğlu Bu hadise büyümeden şuan gördüğünüz bu toplantıyla bugün, iki aile iki grup arasındaki bu hakikaten gereksiz hiç istenmeyen husumet bugün sona eriyor.

Hayırların en hayırlısı sulha katkıda bulunmaktır barışı yapmaktır hepiniz buraya geldiniz bu sulha, bu barışa katkı yaptınız hepinize çok teşekkür ediyoruz Kaçmaz ile Taş ailelerine de gösterdiği anlayış için de çok teşekkür ediyoruz. Toplum olarak halk olarak barıştan başka bir şeye ihtiyacımız yok Allah’a şükür dünyanın en bereketli topraklarında yaşıyoruz,  Bu hayatı husumetle, birbirimizle kavga ederek değil, birbirimizle olan bütün meselelerimizi sona erdirip barış ve huzur içinde yaşayarak ancak sürdürebiliriz. Bu toplum hep barış, sevgi ve karşılıklı hürmetle hayatını sürdürür diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise yaptığı konuşmada Her iki aile arasında kalıcı bir barış sağlandı. Bu bizleri gerçekten mutlu etti. İnşallah bu barış, tüm husumetlerin ortadan kalkmasına vesile olur.  Vatandaşlarımızın kardeşçe ve dostça bir arada olmasını arzuluyoruz. Biz idareciler bunu sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyor ve göstermeye devam edeceğiz. Bu barışa vesile olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Program, İl Müftüsü M. Faysal Geylani'nin yaptığı duanın ardından, her iki aile fertlerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaşmasından sonra yapılan ikram ile sona erdi. 

Düzenlenen Barış programına Bitlis valisi İsmail Ustaoğlu, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Ak Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat Önderleri ve Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.