Losev

Tatvan’da aralarında husumet olan iki aile barıştırıldı

Videoyu Aç Tatvan’da aralarında husumet olan iki aile barıştırıldı
A
a

Tatvan ilçesinde yaklaşık iki yıldır aralarında husumet olan Gökçek ailesi ile Bozkurt ailesi bireyleri barıştırıldı.

Tatvan'daki Kardelen Oteli'nin konferans salonunda düzenlenen barış töreninde Kur’an-ı Kerim okutuldu ve dualar edildi. Ardından, aralarında husumet olan Gökçek ailesi ile Bozkurt ailesi bireyleri barışmak adına yemin ederek Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler ve birbirlerine sarılarak helalleştiler.

Barış törenine katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Ülkemizde, bölgemizde, ilimizde, ilçemizde huzurun ve barışın tüm insanlar arasında kalıcı olmasını diliyoruz. Biz idareciler bunu sağlamak için elimizden geleni yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Terör örgütleri birliğimizi bölmeye çalışıyor, insanlar arasına ayırımcılığı sokmaya çalışıyor ve toprak bütünlüğümüze kastetmeye yelteniyor. Biz buna asla izin vermeyeceğiz ve halkın huzuru için terörle mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülecek" şeklinde konuştu.

Vali Ustaoğlu, "Burada iki aile bireyleri arasında kalıcı bir barış sağlandı. İnşallah bu, tüm husumetlerin ortadan kalkmasına vesile olur. Vatandaşlarımızın kardeşçe ve dostça bir arada olmasını diliyor, bu barışa vesile olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Barış törenine Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Fazıl Yardım, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Tatvan’ın ileri gelen isimlerinden eski belediye başkanı Süleyman Kara ile Mahmut Hancı, M. Emin Bağatur, M. Zahit Kuldaş, Halaç Aygün, Abdulbari Kocakaplan, Vahap Oktay ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un girişimleri neticesinde Gökçek ailesi ile Bozkurt ailesi bireylerinin ikna olmasıyla barışın sağlandığı belirtildi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.